Gulbe iekļauta Eiropas U-18 čempionāta simboliskajā pieciniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases spēka uzbrucēja Aleksa Gulbe svētdien tika iekļauta Eiropas čempionāta simboliskajā pieciniekā.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase svētdien Itālijas pilsētā Udīnē cieta zaudējumu Eiropas čempionāta bronzas mačā.

Latvijas jaunās basketbolistes ar rezultātu 56:58 (13:18, 10:16, 24:14, 9:10) piekāpās Ungārijas vienaudzēm.

Līdz ar to Latvijas U-18 basketbolistes turnīru noslēdza ceturtajā vietā. Kā vēstīts, pusfināla sasniegšana latvietēm deva ceļazīmi uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Tikmēr par Eiropas čempionēm šajā vecuma grupā tika kronētas vācietes, kuras finālā ar rezultātu 67:54 (19:13, 24:11, 8:13, 16:17) pārspēja spānietes.

Vācijas basketbolistes šajā vecuma grupā triumfējušas pirmo reizi vēsturē.

Eiropas U-18 meiteņu basketbola čempionāta simboliskais piecinieks
Eiropas U-18 meiteņu basketbola čempionāta simboliskais piecinieks Foto: FIBA.com

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Vācijas izlases uzbrucēja Njara Sabalī. Viņa tika iekļauta arī simboliskajā izlasē, kurā tika iebalsota arī viņas tautiete Leonija Fibišam Gulbe, ungāriete Barbara Anģala un spāniete Marija Fernandesa.

Gulbe šajā čempionātā septiņās spēlēs vidēji guva 13,3 punktus, izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu un veica 1,3 rezultatīvas piespēles.

Pirms nedēļas šī paša vecuma grupas Latvijas puiši izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas, Rīgā finālā piekāpjoties Serbijas vienaudžiem. No Latvijas puišiem simboliskajā pieciniekā tika iekļauts Artūrs Žagars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu