Kā izveidot perfektu sienas galeriju 7 vienkāršos soļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Galerijas sienas jeb fotogrāfiju vai zīmējumu kolāžas koncepts pirmajā mirklī šķiet pavisam vienkāršs, tomēr izveidot gaumīgu galerijas sienu var būt visai sarežģīti. Lai sasniegtu Pinterest cienīgu galerijas sienas izskatu, ņem vērā šos ieteikumus.

Piekarini mākslas darbus acu augstumā

Dažkārt neveiksmīgu sienas kolāžu vaina ir to augstums, nevis sakombinētās gleznas un fotoattēli. Gan pārāk augstu, gan arī pārāk zemu pielikta kolāža neizskatīsies labi. Ideālais sienas kolāžu augstums ir acu augstums jeb 140 līdz 150 centimetri no grīdas. Šādā augstumā attēlus būs vieglāk gan pielikt, gan arī apskatīt.

Ņem talkā lielas gleznas

Sienas kolāža ir jāsāk ar lielāka izmēra gleznām vai fotogrāfijām jeb, pareizāk sakot, objektu, kuru vēlāk apaudzēsi ar mazākām glezniņām. Ņem vērā, ka daudziem lielākā kļūda ir pārāk mazu fotogrāfiju vai gleznu izvēle, kas sienas kolāžu padara bezgaumīgu. Noriskē un sāc ar samērā lielu gleznu, tad pakāpeniski pārej uz mazākām.

Nebaidies kombinēt nesaderīgo

Izmantojot dažādu stilu, krāsu un izmēru fotorāmīšus, radīsi dinamisku un atraktīvu galeriju, kas radīs iespaidu, ka fotogrāfijas un gleznas ir krātas vairāku gadu garumā un nu beidzot ir nokļuvušas pie sienas. Savukārt perfekti, vienādi rāmīši var radīt pilnīgi pretēju un bezgaumīgu efektu.

 

A post shared by Karolina (@ocaroline88) on

Uzņemies riskus

Izkārtot samērā saskaņotas fotogrāfijas un gleznas pie sienas šķiet laba un droša ideja, taču ar laiku šī kompozīcija kļūs apnicīga un garlaicīga. Tā vietā izvēlies dažādus motīvus, krāsas un ainavas, kas kopā veidos dinamisku un piesaistošu kombināciju.

 

A post shared by @thegallerywallgallery on

Noslēp neveiksmīgos laukumus

Košām un savdabīgām gleznām vai fotogrāfijām izvēlies matētu stiklu, kas izpludinās košās krāsas un padarīs gleznu tīkamāku.

 

A post shared by Justyna (@projekt_dom) on

Pārdomā motīvu izvēli

Vairākas bildes un gleznas ar Eifeļa torņiem ātri vien “nomērdēs” izsmalcināto franču gaisotni, kuru centies panākt ar sienas galeriju. Tā vietā izvēlies citus motīvus, zīmējumus, krāsas un rakstus, kas izcels Eifeļa torni vai citus centrālos attēlus. Visām gleznās vai fotogrāfijās attēlotajām tēmām vai motīviem kaut kādā ziņā ir jāsaskan, piemēram, izvēloties Franciju, to ilustrēs attēli ar Eifeļa torni, Francijas karogu, Koko Šaneles fotogrāfija un uzzīmēta vīna pudele.

 

A post shared by Kika Junqueira (@kikajunq) on

Plāno, pirms liec pie sienas

Pirms pieļauj kļūdas, izvēlies nepareizās vietas vai saliec gleznas un zīmējumus krustu šķērsu pa visu sienu, sākumā iezīmē plānotās vietas. Ar papīra līmlenti pie sienas pielīmē zīmējumus un fotogrāfijas, kur tās ir plānots likt pie sienas. Ja pie sienas grasies likt lielas gleznas, izliec kompozīciju uz grīdas un pārliecinies, vai tā ir saskaņota un sabalansēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu