Austrālijas pludmalē atrasti gigantiskas haizivs zobi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Paleontologi kādā Austrālijas pludmalē atraduši dučiem zobu, kas reiz piederējuši milzīgām, sen izmirušām haizivīm.

Kā vēstīts izdevumā “CNN”, unikālo atklājumu veica paleontoloģijas amatieris Filips Muleilijs (Philip Mullaly).

“Tajā dienā es pastaigājos pa pludmali, cerot atrast kādas fosilijas, kad pamanīju tādu kā mirdzumu laukakmenī. Izrādījās, ka no akmens spraucas ārā ceturtdaļa zoba. Es ārkārtīgi nopriecājos, jo zināju – tas ir ļoti nopietns un svarīgs atradums,” stāstīja Muleilijs.

Parasti haizivju zobi tiek atrasti pa vienam, turklāt tas nav nekāds retums, ņemot vērā, ka haizivīm zobi ataug. Tiesa, šis ir īpašs gadījums, jo attiecīgā haizivs ūdeņos mājojusi pirms aptuveni 25 miljoniem gadu.

Muleilijs par savu atradumu nekavējoties ziņoja Viktorijas muzeja paleontologiem, un tie veica ekspedīciju sēriju. To laikā tika savākti vairāk nekā 40 zobi, kas visi nāca no antīkas haizivju sugas “Carcharocles angustidens” žokļiem.

Robainie zobi ir teju 8 centimetrus gari, ļaujot iedomāties, cik baisa izskatījās šī haizivs. Šīs sugas pārstāvji varēja sasniegt 10 metru garumu – divas reizes vairāk nekā mūsdienās sastopamā lielā baltā haizivs.

Muleilijs savu atradumu ziedoja Viktorijas muzejam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu