Pastāv nozīmīga saistība starp reliģioziem vecākiem un pašnāvnieciskiem bērniem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā noskaidrots, ka reliģiozu vecāku bērni daudz retāk izvēlēsies izdarīt pašnāvību nekā ateistu bērni.

30 gadu ilgā pētījumā, kas nupat noslēdzies, zinātnieki izanalizēja ģimenes trīs paaudzēs un atklāja, ka pastāv saistība starp reliģiski noskaņotiem vecākiem (lielākoties kristiešiem) un to atvašu pašnāvnieciskajām tieksmēm. Proti, bērni, kuru vecāki ir reliģiozi, daudz retāk izvēlēsies grūtā dzīves brīdī veikt pašnāvību nekā neticīgo bērni.

Atklājās, ka vecāku reliģiozitātei ir daudz lielāka ietekme uz bērniem nekā, piemēram, vecāku dzimumam vai laulības šķiršanai. Turklāt nav svarīgi, vai reliģiski noskaņoto vecāku bērni paši ir izvēlējušies pieslieties kādai reliģijai.

ASV pašnāvība starp 15 līdz 19 gadu veciem jauniešiem, ir biežākais nāves cēlonis, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “JAMA Psychiatry”.

Neskatoties uz to, līdz šim reliģiozitātes aspekts pētījumos, kas pievēršas jauniešu pašnāvnieciskajām tieksmēm, netika pienācīgi ņemts vērā.

Jaunajā pētījumā tika izanalizēti 214 bērni vecuma grupā no 6 līdz 18 gadiem, kas nāca no 112 normālām ģimenēm. Lielākā daļa no šīm ģimenēm bija baltādainie un kristieši. Četri no pieciem vecākiem bija precējušies vai nu pirmo reizi, vai atkārtoti.

Zinātnieki īpaši pievērsa uzmanību tam, vai ģimenēs ir bijuši nopietnas depresijas gadījumi, piemēram, bērnu vecvecāku vidū.

Iepriekšējos pētījumos jau bija noskaidrots, ka reliģiozās ģimenēs audzināti bērni vēlāk dzīvē ir fiziski un garīgi veselāki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu