Otrdienas rīts - vēsākais kopš jūnija; pa dienu līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Naktī uz otrdienu lielā valsts daļā gaisa temperatūra noslīdēja zem +10 grādiem. Iepriekšējo reizi tik zema gaisa temperatūra Latvijā bija jūnijā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Piecos rītā gaisa temperatūra bija no +5,7 grādiem Mērsragā un +6,5 grādiem Zosēnos līdz +13,6 grādiem Rīgas centrā un +13,9 grādiem Liepājā

Daudzviet valstī - galvenokārt dienvidaustrumu daļā - ir migla ar redzamību no 100 līdz 900 metriem.

Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, saulainākais rīts uzausis valsts ziemeļaustrumos. Bez ievērojamiem nokrišņiem, arī vēja praktiski nav.

Rīgā palielinās mākoņu daudzums, pūš viegls austrumu vējš. Gaisa temperatūra saullēktā no +7..+9 grādiem starptautiskajā lidostā un citviet piepilsētā līdz +13 grādiem pilsētas centrā.

Otrdien Latvijas rietumu daļā un daudzviet centrālajā daļā, sākot no Dienvidkurzemes, gaidāms lietus, iespējamas pērkona lietusgāzes.

Vakarā un naktī uz trešdienu lietu un pērkona negaisu sinoptiķi prognozē arī austrumu novados. Vietām līs stipri.

Pārsvarā pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš, negaisa laikā - brāzmains vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +18..+21 grāda Kurzemē līdz +24..+26 grādiem valsts dienvidaustrumos.

Rīgā mākoņu sega kļūs biezāka, dienas otrajā pusē iespējams lietus, vakarā iespējams arī stiprs lietus. Dienas vidū gaiss iesils līdz +23 grādiem, pūtīs neliels dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +19..+23 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.augustā bija +39 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2 grādi Skandināvijas un Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu