Brauciens uz Irānu Norvēģijas ministram maksā amatu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Norvēģijas zivsaimniecības ministrs Pērs Sandbergs pirmdien demisionēja, jo bija pārkāpis drošības noteikumus, dodoties privātā vizītē uz Irānu. Sandbergs atkāpās arī no labējās Progresa partijas priekšsēdētāja pirmā vietnieka amata

Jūlijā 58 gadus vecais Sandbergs apmeklēja Irānu kopā ar savu 28 gadus veco draudzeni irānieti, taču neinformēja par to premjerministres Ernas Sūlbergas biroju. Noteikumi valdības locekļiem paredz, ka, dodoties ārpus valsts, viņiem par to jāpaziņo premjera birojam.

Sandbergs arī pārkāpa noteikumus, paņemot līdzi uz Irānu savu darba viedtālruni, lai gan tas ir aizliegts, jo Norvēģijas izlūkdienests uzskata, ka Irāna, tāpat kā Krievija un Ķīna, ir valstis ar augstu spiegošanas risku.

Maijā Sandbergs izdarīja līdzīgu pārkāpumu, paņemot darba tālruni līdzi vizītē uz Ķīnu.

"Pērs pats lūdza atbrīvot viņu no amata, un es domāju, ka tas bija pareizs lēmums," žurnālistiem sacīja Sūlberga, kas ir Konservatīvās partijas līdere.

"Viņš nerīkojās saprātīgi attiecībā uz drošības jautājumiem," piebilda premjere.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu