ASV tuksneša "nometnē" eksorcisma laikā nogalināts nolaupīts zēns

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Zēns, kura mirstīgās atliekas tika atrastas tuksneša "nometnē" Ņūmeksikas štatā ASV, zaudējis dzīvību "reliģiskā rituālā", paziņojusi prokuratūra. Kā jau ziņots, ASV policija šomēnes no "nometnes" izglāba 11 bērnus vecumā no viena līdz 15 gadiem, kas tika turēti briesmīgos apstākļos un pusbadā, vēsta BBC.

Bērni tika apmācīti šaut ar ieročiem, lai varētu aizsargāt "nometni" no policijas.

Par sliktu izturēšanos pret bērniem aizturēti pieci pieaugušie, kuri savu vainu noliedz.

Policija 6.augustā veica reidu "nometnē" - daļēji tāpēc, ka meklēja pazudušo trīs gadus veco zēnu Abdulu Gani Vahadžu. "Nometnē" tika aizturēts puikas tēvs Siradžs Vahadžs, kā arī vēl viens vīrietis un trīs sievietes. 

VIDEO:

Vahadžu tur aizdomās par zēna nolaupīšanu no viņa mājām Džordžijas štatā pērnā gada decembrī. Abdula Gani nebija starp 11 izglābtajiem bērniem, taču policija norāda, ka "nometnes" teritorijā atrastas bērna mirstīgās atliekas.

Prokurori tiesā sacīja, ka tās bija Abdula Gani mirstīgās atliekas un ka viņš miris "reliģiska rituāla" laikā. Tas bija "rituāls ar mērķi izdzīt dēmoniskos garus", teica Taosas apgabala prokurors Džons Loleiss.

Abduls Gani cieta no lēkmēm, teikts dokumentos, ko zēna māte iesniedza policijā. Taču Vahadžs uzskatīja, ka zēnā bija iemiesojies nelabais un ka viņam jāveic eksorcisms, teikts tiesas dokumentos. 

Kā pavēstīja varasiestādes, nometnē bijusi izveidota arī šautuve. Tiek uzskatīts, ka šajā šautuvē bērni mācījušies rīkoties ar šaujamieročiem. Tomēr tiesnesis norādījis, ka neesot redzējis pietiekamus pierādījumus par "liela plāna gatavošanu".

Policisti, kuri piedalījās "nometnes" pārmeklēšanā, sacīja, ka bērni esot izskatījušies "pēc trešās pasaules valstu bēgļiem, kuriem nebija ne vien pārtikas un ūdens, bet trūka arī apavu un personīgās higiēnas, kā arī viņiem mugurā bija netīras lupatas".

Reids tika veikts pēc tam, kad policija saņēma zīmīti, kurā bija teikts "mēs esam badā, mums vajag ēdienu un ūdeni".

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu