Komercbanku asociācija: Ar izaicinājumiem, kas radās februārī, esam tikuši galā veiksmīgi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijā bankas ir sekmīgi pabeigušas risku mazināšanas pasākumus, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Finanšu nozares asociācijas (iepriekš Latvijas Komercbanku asociācija) valdes priekšsēdētāja Sanda Liepiņa.

"Mēs uzskatām, ka ar izaicinājumiem, kas radās februārī, esam tikuši galā kopumā veiksmīgi," teica Liepiņa, piebilstot, ka līdz ar nepieciešamo risku mazināšanas pasākumu ieviešanu bankas turpmāk varēs fokusēties uz jauniem izaicinājumiem.

Vēl būs jāturpina strādāt pie reputācijas atgūšanas, taču ilgtermiņā vēršanās pret noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju dos pozitīvu rezultātu, uzskata Liepiņa.

Līdz ar riska mazināšanas pasākumiem Latvijas bankās ir samazinājies ārvalstu noguldījumu apmērs, kamēr vietējo noguldījumu apmērs ir turpinājis pieaugt līdzīgi kā pagājušajā gadā, proti, par apmēram 8%, sacīja komercbanku pārstāve.

"Latvijas finanšu sektors ilgtermiņa perspektīvā ir fokusēts uz Eiropas tirgu un ar ļoti lielu fokusu uz digitālajiem pakalpojumu risinājumiem, uz digitālo pakalpojumu pieejamību," piebilda Liepiņa.

Līdz ar finanšu nozares attīstību, savstarpējās sadarbības pilnveidošanos dažādu finanšu nozares dalībnieku vidū, kā arī mērķtiecīgu finanšu tehnoloģiju inovācijas veidošanu, Latvijas Komercbanku asociācija jūlija beigās paziņoja, ka paplašina darbību un kļūst par Finanšu nozares asociāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu