Londonā barjerās pie parlamenta ēkas ietriecas automašīna; vadītāju tur aizdomās par terorismu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Londonā barjerās pie parlamenta ēkas otrdien ietriekusies automašīna. Ievainoti trīs cilvēki, ziņo Lielbritānijas policija un mediķi. Policija paziņojusi, ka auto vadītājs turēts aizdomās par terorismu.

Automašīnas šoferis tika aizturēts uzreiz pēc incidenta, ziņo policija. Viņš ir 27 līdz 30 gadus vecs.

Policisti aplenca sudrabkrāsas "Ford Fiesta" automašīnu un aizturēja vīrieti, kas atradās pie tās stūres. Viņš tika nogādāts policijas iecirknī uz nopratināšanu.

"Viņš tika aizturēts aizdomās par terorismu," paziņoja policija.

Notikuma vietā ieradušies plaši policija spēki, ātrās palīdzības mašīnas un ugunsdzēsēji. Apkārtējās ielas un laukumi ir norobežoti.

Ātrās palīdzības dienests vēsta, ka slimnīcā nogādāti divi cietušie, no kuriem viens guvis nopietnus ievainojumus, taču viņa dzīvībai briesmas nedraud.

Trešajam cietušajam medicīniskā palīdzība sniegta notikuma vietā.

"Šodien plkst.7.37 automašīna sadūrās ar barjerām Parlamenta ārpusē," teikts Skotlendjarda paziņojumā. "Vīrietis, kas vadīja automašīnu, tika aizturēts notikuma vietā. Vairāki gājēji ir ievainoti. Notikuma vietā joprojām ir policisti."

Notikušā izmeklēšanu pārņēmusi Skotlendjarda pretterorisma vienība, taču pārbaudītas tiek arī citas versijas.

VIDEO:

Tomēr vairāki aculiecinieki uzskata, ka automašīna apzināti ietriekta garāmgājējos.

Policija norobežojusi apkārtni, un slēgta Vestminsteras metro stacija, kā arī tuvumā esošās ielas.

Britu sabiedriskās raidorganizācijas BBC darbinieks, kas redzējis notikušo, pastāstījis, ka sudrabkrāsas vieglā automašīna "Ford Fiesta" sākotnēji iebraukusi pretējā kustības joslā un ietriekusies velosipēdistos, kas stāvējuši pie sarkanās gaismas.

Pēc tam automašīna atgriezusies pareizajā kustības joslā un, līdz maksimumam palielinot ātrumu, ietriekusies barjerā.

Kāda aculieciniece raidorganizācijai BBC sacīja, ka, pēc redzētā spriežot, automašīnas vadītājs tīšām ietriecies barjerās, pa ceļam uztriecoties virsū velosipēdistiem.

"Tas izskatījās ar nodomu - automašīna brauca ātri un pretī barjerām. (..) Es gāju pa ielas otru pusi. Dzirdēju troksni, un kāds kliedza. Pagriezos un ieraudzīju sudrabkrāsas automašīnu ļoti ātri braucam tuvu margām, iespējams, uz ietves," sacīja aculieciniece.

"Mediķi sniedz palīdzību nelielai cilvēku grupai, kas sēž uz zemes Vestminsteras pils ārpusē," no notikuma vietas ziņo BBC žurnālists Kallums Mejs. "Viņi ietinušies sudraba krāsas segās. Aculiecinieks, kurš atteicās nosaukt savu vārdu, teica, ka esot redzējis  nelielu hečbeku braucam virsū velosipēdistu grupai un tad ietriecamies barjerā pie Vestminsteras pils. Vīrietis teica, ka vadītāja darbības esot izskatījušās apzinātas."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu