Liepājā pēc remonta satiksmei atvērts tilts uz Karostu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Diezi'

Šodien pēc remonta gājēju un autotransporta satiksmei Liepājā atkal atvērts Oskara Kalpaka tilts, kas ved uz Karostu, pastāstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Remonts bija nepieciešams, lai nomainītu tilta labās puses gultni, kas bojāja pārējo tilta izgriešanas mehānismu un radīja zināmus ekspluatācijas riskus. Iepriekš plānots, ka tilts tiks slēgts līdz 17.augustam, taču satiksmei tas atvērts jau šodien.

Oskara Kalpaka tilts būvēts 1906.gadā, lai savienotu cariskās Krievijas kara flotes bāzi Karostu ar pilsētu. Tiltu projektējis vācu inženieris Haralds Halls, un tā garums ir 132 metri, augstums virs ūdens līmeņa - astoņi metri. Tilts pārdzīvojis divus pasaules karus un dažādus saimniekus, kas ietekmējis arī tā ekspluatāciju. Pēc LSEZ pārvaldes rīcībā esošās informācijas, tilta dienvidu daļas gultnis bija mainīts aptuveni 1968.gadā. Savukārt 2009.gadā, kad veica tilta rekonstrukciju, gultņa darbība bija nevainojama.

Jau ziņots, ka veicot izgriežamā Kalpaka tilta tehnisko apskati, konstatēts, ka nolietojies un savas funkcijas pilnvērtīgi neveic tilta labās puses gultnis, kas bojā pārējo tilta izgriešanas mehānismu un rada zināmus riskus. Par steidzamu tilta remontu izlemts, ņemot vērā arī to, ka skolēnu vasaras brīvlaikā un vasaras atvaļinājumu laikā gan satiksmes plūsma, gan sabiedriskā transporta pasažieru skaits ir mazāks. Līdz ar to tilta remonta laikā radušās neērtības skars mazāk pilsētas iedzīvotāju un viesu.

Tilta remontu veica SIA "Starts - Rīga Pluss" par 92 584 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu