Pauls nenosoda Vaikules nostāju par Krimu (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Plašu ažiotāžu izraisījis dziedātājas Laimas Vaikules paziņojums, ka viņa ne par kādu naudu nebrauks uzstāties Krimā. Dziedātājas sacītais ir gan izpelnījies atbalstu, gan ticis nozākāts. Arī maestro Raimonds Pauls ir publiski paudis savu viedokli.

Intervijā radiostacijai "Говорит Москва" Pauls pauda šādu nostāju: "Tā ir viņas izvēle... Viņa brīvi var to nedarīt. Kā viņa grib, tā dara.” 

Maestro norādīja, ka vairs neplāno uzstāties ārpus Latvijas: “Šobrīd es vispār nekur nebraucu – nedz uz Maskavu, nedz ceļojumos. Es vienkārši atsakos. Es vairs nevēlos ceļot. Cik var? Savu jau esmu nospēlējis.”

Portāls TVNET sazinājās ar Raimondu Paulu, tomēr viņš atteicās sniegt komentārus, sakot:

"Es stāvu malā no šīs situācijas." 

Jau vēstīts, ka Krievijas Valsts domes deputāts no Krimas Ruslans Baļbeks komentējis, ka par šādu Vaikules paziņojumu neviens "asaras nelies" un arī "melnajos sarakstos" dziedātāju neierakstīs, tomēr pašā okupētajā Krimā Vaikules teiktais izraisījis sašutumu - okupācijas varas līderis Grigorijs Joffe apgalvojis, ka dziedātāja jau tuvākajā laikā tikšot iekļauta Krimas "melnajā sarakstā" starp pārējiem, kas nepiekrīt Krievijas propagandas uzturētajai versijai, ka Krima 2014. gadā "pievienojusies Krievijai referenduma rezultātā".

Vaikules izteikumus skarbi vērtējis dziedātājas Valērijas vīrs Josifs Prigožins: "Man ir liela cieņa pret Laimu Vaikuli, bet no viņas es šo negaidīju. (..) Ja tev šķiet, ka Krievija ir slikta valsts, neuzticama, tad tev šurp nav jābrauc, tev nav šeit jāpelna nauda. Mūzikai vajadzētu vienot cilvēkus, nevis šķelt sabiedrību. Kad pasaki šādu paziņojumu, tu aizskar ļoti lielu skaitu savu fanu."

Pati Vaikule, sniedzot interviju portālam TVNET, norādīja: "Viņš parādīja sevi ļoti sliktā gaismā, acīmredzot viņam nepietiek slavas. Un viņš grib kļūt slavens uz mana rēķina."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu