iPhone funkcijas vienkāršākai un patīkamākai ikdienai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS

Izrādās, “iPhone” dzīlēs slēpjas neskaitāmas funkcijas, par kurām šo ierīču lietotāji bieži vien pat nenojauš. Mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti ir apkopojuši noderīgākās no tām, kas ļauj padarīt šo viedtālruņu lietotāju ikdienu patīkamāku

Izbaudi mierīgu darbu un atpūtu

Ņemot vērā, cik saspringta nereti ir mūsu ikdiena, režīms “Netraucēt” var būt ļoti noderīgs, jo apslāpē ienākošos zvanus un paziņojumus. To var aktivizēt Kontroles centrā, nospiežot “mēness” ikonu.

Jaunākajās “iOS” versijās pieejamas vairākas šā režīma iespējas, piemēram, “Netraucēt gulēšanas laikā” vai “Netraucēt braukšanas laikā”. Piemēram, pēdējo var aktivizēt trīs veidos: automātiski, pieslēdzot automašīnas “Bluetooth” vai manuāli (Settings > Do Not Disturb > Do Not Disturb While Driving). Ņem vērā – ja tavam auto nav “Bluetooth” pieslēgvietas, šo režīmu ieteicams iestatīt manuāli, jo automātiski tas var ieslēgties jebkurā transportlīdzeklī, piemēram, vilcienā vai tramvajā.

Uzlādē bateriju ātrāk – ieslēdz lidojuma režīmu

Izrādās, lidojuma režīmā “iPhone” baterijas uzlāde ir pat divas reizes ātrāka. Šo priekšrocību īpaši novērtēs cilvēki, kuri daudz ceļo, dzīvo nemitīgā steigā vai aktīvi lieto telefonā internetu un skatās video. Ņem vērā, ka aktivizēta lidojuma režīma laikā viedierīce nebūs sasniedzama, tādēļ pēc uzlādes atceries šo režīmu izslēgt.

Sīkos saimniecības darbos izmanto mobilo līmeņrādi

Kāpēc “iPhone” telefonos ir iebūvēts kompass, ja reiz ir izstrādātas neskaitāmas mobilās aplikācijas, kurās apkopotas visas pasaules kartes? Izrādās, tas darīts ar nolūku – paslidinot kompasu pa kreisi, var iegūt līmeņrādi, kas ir gana noderīgs rīks, lai pie sienas taisni piekārtu gleznu vai pieliktu plauktu.

Pirms lietošanas līmeņrādi var nokalibrēt, novietojot telefonu uz līdzenas virsmas. Esi drošs, ka mērījumi būs gana precīzi, jo, lai noteiktu tās virsmas līmeni, uz kura novietota ierīce, “iPhone” iebūvēts žiroskops.

Izdzēs rakstīto ātri – pakratot telefonu

Kļūdījies, rakstot īsziņu, piezīmi vai e-pastu? Pakrati savu “iPhone”, un ierīce piedāvās iespēju izdzēst visu sarakstīto uzreiz, kas īpaši ērti ir tad, ja jādzēš garš teksts. (Settings app > General > Accessibility > Shake to Undo). Ja, izdzēšot tekstu, sapratīsi, ka tas tomēr bija vērtīgs, neķer kreņķi – pakrati telefonu vēlreiz, un tas piedāvās “redo” funkciju - telefona tastatūrā iestrādāto šīs darbības “atsaukšanas” pogu. Tiesa, tā darbojas tikai “ainavas” režīmā (Landscape Mode).

Jāpiebilst, ka šī funkcija nedarbojas visās mobilajās aplikācijās, piemēram, “WhatsApp”. Taču tās priekšrocības atzinīgi novērtē “Notes”, “iCloud” un “Gmail” lietotāji.

Iestati burtciparu paroli ar augstāku drošības līmeni

Patlaban “iOS” standartā prasa sešu ciparu piekļuves kodu (paroli), taču var iestatīt funkciju, kas ļauj paroli veidot gan no cipariem, gan no burtiem, tā padarot to daudz drošāku. Kā nekā, ja no sešiem cipariem var izveidot aptuveni miljonu dažādu paroļu, burtciparu pieejas kodu skaits ir teju neierobežots.

Raksti ar vienu roku

Ja tavu telefonu darbina “iOS 11” vai jaunāka operētājsistēmas versija, tajā noteikti ir iebūvēta tastatūra, kuru var ērti lietot ar vienu roku (Settings > General > Keyboards > One-Handed Keyboard > Righ vai Left One-handed Keyboard). Tā lieti noderēs brīžos, kad centies paveikt vairākas lietas vienlaikus – ēst saldējumu, nest iepirkumus vai pludmales somu un vest pastaigā suni.

Izmanto taimeri un guli mierīgi

Ja tev patīk iemigt mīļākās mūzikas pavadījumā, taču par telefona akumulatora uzlādi parasti atceries vien brīdī, kad no rīta ir jāiet laukā no mājas, tu noteikti novērtēsi “iPhone” taimera priekšrocības. Šī funkcija (Stop Playing), kas atrodams aplikācijā “Pulkstenis”, ļauj noteikt vēlamo mūzikas, audio grāmatu vai video atskaņošanas ilgumu. Tevis izvēlētajā laikā audio atskaņotājs izslēdzas automātiski.

Uztici matemātiskus aprēķinus savam virtuālajam asistentam - “Siri”

Pat tad, ja nešaubies par savām matemātiķa spējām, dažkārt tev var noderēt “iPhone” viedtālruņos iebūvētā mākslīgā intelekta programma “Siri”, kas spēj tikt galā ar dažādiem uzdevumiem – ne vien informēt tevi par aktuālo laika prognozi, bet arī atrisināt visnotaļ sarežģītus, augstākās matemātikas cienīgus vienādojumus. Tev ir tikai jāatver programma un jānolasa darbība.

Ja skaitļi ir sarežģīti, runā mazliet lēnāk, lai “Siri” tevi nepārprot. Un ņem vērā, ka latviešu valodu šī programma nesaprot. Ar valodām, kuras pārvalda “Siri”, vari iepazīties šeit.

Izmēģini melnbaltu dzīvi

Ja šķiet, ka esi kļuvis mazliet atkarīgs no sava “iPhone”, iespējams, ir vērts pārbaudīt, cik patiess ir pieņēmums, ka melnbaltā krāsu gamma samazina vēlmi ieskatīties telefona ekrānā katras 20 sekundes. Iespēja uzstādīt melnbaltu ekrānu ir izstrādāta īpaši tādu cilvēku ērtībām, kuri cieš no daltonisma vai kuriem ir grūti atšķirt specifiskas krāsas, taču to var izmantot ikviens. (Settings > General > Accessibility > Display Accommodations > Color Filters).

Lieliskas funkcijas, kas ievērojami atvieglo ikdienu, tāpēc var izraisīt pieradumu, vai ne? Domājams, itin drīz to klāsts tiks papildināts, jo jau šoruden “Apple” laidīs klajā jauno operētājsistēmas “iOS12” versiju, kas šobrīd pieejamas tā dēvētajā testa jeb beta versijā. Atliek tikai minēt, kādus pārsteigumus tā mums atnesīs!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu