Turpinās glābšanas darbi pie sabrukušā Dženovas autostrādes tilta; 37 bojāgājušie

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ANDREA LEONI / AFP

Dženovā Itālijas ziemeļrietumos turpinās glābšanas darbi pie otrdien sabrukušā autostrādes tilta. Saskaņā ar vietējo varasiestāžu informāciju, bojā gājuši 37 cilvēki. 

Kā norādīja Dženovas prefektūra, ievainoti 16 cilvēki, un 12 no viņiem atrodas kritiskā stāvoklī.

Bojāgājušo vidū ir arī trīs astoņus, 12 un 13 gadus veci bērni, trešdien apliecināja Itālijas iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

Tikmēr Itālijas Civilās aizsardzības aģentūras vadītājs Andželo Borelli preses konferencē norādīja, ka, saskaņā ar sākotnējo informāciju, visi bojāgājušie atradušies automašīnās, kas nokritušas no tilta.

Borelli pavēstīja, ka pēc aptuveni 80 metrus gara tilta posma iegrūšanas, no tā nokritušas 30 līdz 35 vieglās automašīnas un trīs kravas automašīnas.

Kā vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC, tilta gruveši un vairākas automašīnas uzkritušas arī zem tā esošajai noliktavai.

Šobrīd norisinās plaša glābšanas operācija. Glābēji cenšas atbrīvot vairākus gruvešos iesprostotus cilvēkus. Tiek meklēti arī citi izdzīvojušie - viņu meklēšanā piedalās arī suņi.

1967.gadā atklātais tilts ir 80 metrus augsts un aptuveni vienu kilometru garš.

Vismaz divi cilvēki no gruvešiem izvilkti dzīvi un ar helikopteru aizvesti uz slimnīcu.

VIDEO:

Ugunsdzēsības dienests iepriekš apstiprināja, ka sagruvis Morandi tilts, un paziņoja, ka uzsākta liela mēroga glābšanas operācija.

Foto: EPA/Scanpix

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai AFP iepriekš pavēstīja, ka vairums tilta gruvešu uzgāzušies uz zem tā esošajām dzelzceļa sliedēm un iegāzušies zem tilta esošajā upē.

Amatpersona arī apstiprināja, ka no cietušajām automašīnām līdz šim izvilkti vismaz divi dzīvi cilvēki.

Notikuma vietā nogādāta smagā celtniecības tehnika gruvešu aizvākšanai, bet cietušo un upuru meklēšanā tik izmantoti suņi.

Notikuma vietā darbojās apmēram 200 ugunsdzēsēji un glābēji. Pastāv bažas par iespēju, ka varētu eksplodēt gāzesvadi.

Amatpersonas uzskata, ka pie katastrofas varētu būt vainojama kāda strukturāla problēma, norāda ANSA.

Vietējā telekanāla SkyTG24 žurnālists Franko Nativo no notikuma vietas ziņo, ka redzot "vismaz astoņas līdz deviņas" automašīnas, kas iesprostotas zem tilta gruvešiem. 

"Tā ir apokaliptiska aina," viņš sacīja.

Foto: EPA/Scanpix

Attēlos no notikuma vietas redzams, ka nogruvis desmitiem metru garš tilta posms.

Vietējā policija paziņojusi, ka tilts sagruva spēcīgu lietusgāžu un vētras laikā, norāda "Deutsche Welle".

Tilts tika uzbūvēts pagājušā gadsimta 60.gados. 2016.gadā tas tika renovēts.

Latvijas Ārlietu ministrija ziņo, ka pašlaik Latvijas varasiestādēm nav informācijas par katastrofā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem.

Vienlaikus ĀM aicina valstspiederīgos, kuri atrodas Itāllijā, Dženovas tuvumā, paziņot saviem tuviniekiem, ka viņi ir drošībā. Ja personai ir nepieciešama konsulārā palīdzība, ĀM aicina zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām "+371 26 33 77 11" vai rakstīt uz e-pastu "palidziba@mfa.gov.lv".

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu