Turcijas tiesa liek no apcietinājuma atbrīvot spiegošanā apsūdzētos Grieķijas karavīrus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

​Turcijas tiesa otrdien likusi atbrīvot divus Grieķijas karavīrus, kas par nelegālu robežas šķērsošanu kopš marta atradās apcietinājumā saistībā ar apsūdzībām spiegošanā.

Tiesa Edrines reģionā, Turcijas Eiropas daļā, nosprieda, ka abi karavīri tagad tiks tiesāti, neatrodoties apcietinājumā, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Šobrīd nav skaidrs, vai viņi varēs atgriezies Grieķijā.

Abi karavīri martā tika aizturēti pēc abu valstu robežas šķērsošanas Edirnes provincē un vēlāk tika apcietināti par spiegošanu. Karavīri noliedza šo apsūdzību un sacīja, ka ir robežu šķērsojuši nejauši.

Notiesāšanas gadījumā viņiem var tikt piespriests cietumsods no 15 līdz 20 gadiem vai pat mūža ieslodzījums.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans jūlijā NATO samitā Briselē tikās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru, kurš izvirzīja jautājumu par šo karavīru lietu.

Turcija mēģina panākt, lai Grieķija izdotu astoņus Turcijas karavīrus, kuri aizbēga no valsts pēc 2016.gada jūlijā notikušā puča mēģinājuma. Grieķijas tiesas līdz šim ir noraidījušas pieprasījumus par šo Turcijas karavīru izdošanu.

Šīs lietas ir palielinājušas saspīlējumu vēsturiski sliktajās attiecības starp Grieķiju un Turciju, kas abas ir NATO dalībvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu