Arī Sevastovai neveiksme Sinsinati turnīra pirmajā kārtā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova otrdien prestižā Sinsinati WTA "Premier" sērijas turnīra vienspēļu sacensību pirmās kārtas mačā piekāpās itālietei Kamilai Džordži. Viņa piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 2-6, 3-6 un par dalību pirmajā kārtā tika pie viena WTA ranga punkta.

Sevastova pasaules rangā pašlaik ieņem 18.vietu, kamēr Džordži ir 40.pozīcijā.

Pirmajā setā Sevastova tika nobreikota ceturtajā geimā, tobrīd rezultātam kļūstot 1-3. Pēc tam trīs geimus pēc kārtas abas tenisistes nekļūdījās savās servēs, kamēr Sevastova otro reizi zaudēja savu servi, kad rezultāts bija 2-5. Tas nozīmēja arī neveiksmi setā.

Par spīti tam, ka Džordži aizvadīja teicamu pirmo setu, viņa zaudēja otrā seta pirmajā geimā, itālietei tiekot nobreikotai. Sevastova nonāca vadībā ar 2-0, taču viņas pretiniece uzvarēja nākamajos divos geimos, rezultātam kļūstot neizšķirtam.

Sevastova nākamajā geimā salauza pretinieces servi un panāca 3-2, taču tad sekoja trīs zaudēti geimi pēc kārtas, kas Latvijas sportistei lika nonākt sarežģītā situācijā, jo rezultāts līdz ar to vēstīja jau 5-3 Džordži labā. Noslēdzošajā geimā Džordži viegli uzveica Sevastovu un sasniedza turnīra otro kārtu.

Otrajā kārtā Džordži tiksies ar sacensību 13.numuru Medisonu Kīzu no ASV, kura ir planētas 13.rakete. Viņa pirmās kārtas cīņā ar 3-6, 7-6 (7:3), 6-4 uzvarēja tautieti Betāniju Mateku-Sendsu.

Abas tenisistes savā starpā tikās vēl jūlija sākumā, kad Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā uzvaru ar 6-1, 2-6, 6-4 izcīnīja itāliete, kura vēlāk aizkļuva līdz sacensību ceturtdaļfinālam. Tā arī līdz šim bijusi vienīgā reize, kad sportistes aizvadījušas savstarpēju cīņu.

Pašlaik 26 gadus vecā Džordži Sinsinati turnīru sāka no kvalifikācijas, izcīnot vienu uzvaru, tomēr pamatsacensībās tika kā laimīgā zaudētāja.

Džordži karjeras rekords WTA rangā ir 30.vieta, ko viņa sasniedza vairāk nekā pirms trim gadiem. Šobrīd viņas kontā ir viens WTA tituls, kas tika iegūts 2015.gadā Nīderlandes pilsētā Hertogenbošā. Itāliete augstākās raudzes turnīru finālos spēlējusi piecas reizes, piedzīvojot četrus zaudējumus. Tiesa, pēdējo divu gadu laikā viņa nav spēkojusies par kādu no trofejām.

Šogad Džordži spēlējusi pusfinālos Sidnejā un Prāgā, bet jūlijā viņai izdevās sasniegt labāko rezultātu "Grand Slam" turnīros, jo Vimbldonā itāliete aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Tikmēr Sevastova vēl pagājušajā nedēļā cieta zaudējumu Monreālas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā, piekāpjoties amerikānietei Sloeinai Stīvensai. Šosezon Latvijas tenisiste tikusi pie viena WTA titula, jo jūlijā viņa bija labākā sacensībās Bukarestē, iegūstot karjerā trešo pasaules tūres trofeju. Tāpat viņa jūnijā spēlēja finālā Maljorkā, kur pērn izcīnīja titulu.

Šosezon Sevastova izcīnījusi 30 uzvaras un cietusi 14 zaudējumus.

Sevastova pirms gada Sinsinati turnīrā sasniedza trešo kārtu, par to nopelnot 105 ranga punktus un sacensības noslēdzot ar zaudējumu spēcīgajai rumānietei Simonai Halepai. Iepriekš šī Latvijas tenisiste šī turnīra pamatsacensībās nebija spēlējusi.

Sevastova piedalās arī Sinsinati turnīra dubultspēlēs, kur pārī ar krievieti Anastasiju Pavļučenkovu pirmajā kārtā ar 2-6, 6-3, 13:11 uzvarēja taivānieti Suveju Sje un Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Savukārt Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Aļona Ostapenko vienspēļu turnīru jau ir noslēgusi, jo pirmdien pirmajā kārtā ar 6-1, 5-7, 0-6 piekāpās Francijas tenisistei Alizē Kornē.

Ostapenko gan piedalīsies arī dubultspēlēs, kur būs kopā ar britu tenisisti Johannu Kontu. Viņas pirmajā kārtā otrdien tiksies ar Rakelu Atavo no ASV un vācieti Annu Lēnu Grēnefeldi.

Sacensībām Sinsinati ir "Premier 5" kategorija, kas ir trešā aiz "Grand Slam" un "Premier Mandatory" līmeņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu