Grieķijā atgriezušies divi no apcietinājuma Turcijā atbrīvotie karavīri

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divi Grieķijas karavīri, kas vairāk nekā piecus mēnešus tika turēti apcietinājumā Turcijā saistībā ar apsūdzībām spiegošanā, trešdien, kad Turcijas tiesa izlēma viņus atbrīvot, atgriezās Grieķijā.

Turcijas tiesa bija nolēmusi, ka Grieķijas karavīri, kas atbilstoši pašu teiktajam nejauši iemaldījušies kaimiņvalsts teritorijā, var tikt tiesāti, pašiem apsūdzētajiem neatrodoties apcietinājumā.

Apsūdzētie liecinājuši, ka iegājuši Turcijas teritorijā, sekojot pēdām sniegā, kuras viņi filmējuši ar saviem mobilajiem tālruņiem, lai vēlāk videomateriālus nodotu saviem komandieriem, apliecināja prokuratūra.

Drīz pēc ziņu parādīšanās par tiesas spriedumu Turcijā ieradās Grieķijas amatpersonas, lai karavīrus nogādātu dzimtenē.

Karavīrus, kas bija tērpušies savās armijas formās, Saloniku lidostā trešdien sagaidīja goda sardze, Grieķijas amatpersonas un vecāki.

"Es ceru, ka viņu atbrīvošana iezīmēs jaunu nodaļu Grieķijas-Turcijas attiecībās," žurnālistiem sacīja Grieķijas aizsardzības ministrs Pans Kamens.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans jūlijā NATO samitā Briselē tikās ar Grieķijas premjerministru Aleksi Cipru, kurš izvirzīja jautājumu par šo karavīru lietu.

Turcija mēģina panākt, lai Grieķija izdotu astoņus Turcijas karavīrus, kuri aizbēga no valsts pēc 2016.gada jūlijā notikušā puča mēģinājuma. Grieķijas tiesas līdz šim ir noraidījušas pieprasījumus par šo Turcijas karavīru izdošanu.

Šīs lietas ir palielinājušas saspīlējumu vēsturiski sliktajās attiecības starp Grieķiju un Turciju, kas abas ir NATO dalībvalstis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu