Budistu apvienības līderis atkāpjas no amata pēc apsūdzībām par uzmākšanos mūķenēm

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas valdības pārraudzītās budistu apvienības līderis, kurš publiski ticis apsūdzēts par seksuālu uzmākšanos mūķenēm, atkāpies no amata, trešdien pavēstīja varasiestādes.

Ķīnas kompartijas biedrs un Pekinas Loncjuaņas klostera abats Sjuečens ir viens no prominentākajiem cilvēkiem, pret kuru vērstas apsūdzības Ķīnas #MeToo kustības ietvaros, kas kļūst arvien plašāka.

95 lappušu garajā ziņojumā, kuru pagājušā mēneša beigās tīmeklī publicēja divi mūki, Sjuečens tika apsūdzēts, ka viņš vismaz sešām sievietēm sūtījis piedauzīgas īsziņas, ar draudiem un glaimiem cenšoties viņas pierunāt uz dzimumattiecībām.

Drīz pēc apsūdzību izskanēšanas Ķīnas augstākā reliģijas lietu pārvalde sāka izmeklēšanu.

Sjuečens no amata atkāpies trešdien Ķīnas Budistu apvienības sēdē.

Sjuečens ir prominenta personība Ķīnas budistu kopienā un sociālajā tīklā "Weibo" viņam ir vairāki miljoni sekotāju. Tiesa gan, kopš 1.augusta, kad viņš šajā sociālajā tīklā noliedza apsūdzības par seksuālu uzmācību, citi ieraksti nav sekojuši.

Ziņojumā mūki, kas vairs nav klostera brāļi, apgalvoja, ka četras sievietes esot pakļāvušās Sjuečena prasībām.

Viens no mūkiem sociālajos medijos skaidroja, ka nolēmis runāt par šo jautājumu publiski, jo varasiestādes upuru liecības ignorējušas, skaidrojot, ka šo lietu nevar izmeklēt.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu