Rīgas "Dinamo" vadība plāno sarīkot maču pret NHL klubu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Līdzīgi kā 2010. gadā, arī nākamgad Rīgas "Dinamo" hokejisti varētu aizvadīt draudzības maču pret kādu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu, portālam TVNET atklāja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

2010. gada 6. oktobrī Rīgas "Dinamo" aizvadīja draudzības maču ar NHL klubu Fīniksas "Coyotes" (kopš 2014. gada nosaukums mainīts - Arizonas "Coyotes"). "Arēnā Rīga" notikušajā mačā rīdzinieki piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:3.

TVNET vaicāja Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājam, vai arī nākotnē Latvijas galvaspilsētā uz ledus varētu redzēt NHL komandu.

"Trāpījāt kā naglai uz galvas. Pie tā tiek strādāts," sacīja Savickis. "Neko vairāk nevaru atklāt, kamēr nav konkrētas vienošanās."

Tāpat viņš atzina, ka Rīgas "Dinamo" vadības mērķis ir šādu spēli noorganizēt jau nākamgad, nevis pēc diviem, trim vai vairāk gadiem. 

NHL klubi Rīgā mačus aizvadīja arī 1989. un 1990. gadā. Tā laika Rīgas "Dinamo" spēlēja attiecīgi pret Vašingtonas "Capitals" un Monreālas "Canadiens".

Pagājušajā sezonā Rīgas "Dinamo" aizvadīja tā dēvētās "Ziemas klasikas" maču uz laukuma zem klajas debess, kas tika izveidots Purvciemā pie Rīgas 84. vidusskolas. Rīdzinieki KHL čempionāta mačā piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo" ar rezultātu 2:3.

Savickis sacīja, ka Rīgas "Dinamo" strādā pie tā, lai arī gaidāmajā sezonā aizvadītu "Ziemas klasikas" maču, taču vēl nav skaidrības par spēles norises vietu.

"Gribētos vēlreiz uzrīkot šādu maču, daudziem tas patika un bija liela atsaucība. Iepriekšējā norises vieta bija laba, bet arī šķiet interesanti ieteikumi rīkot stadionā "Daugava" vai Mežaparka estrādē," teica Savickis.

Viņš gan uzsvēra, ka jaunā vietā ir grūtāk uzrīkot šādu spēli, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi saistībā ar dažādiem infrastruktūras un loģistikas faktoriem.

KHL 11. sezonas regulāro čempionātu Rīgas "Dinamo" uzsāks 2. septembrī izbraukumā ar maču pret Jekaterinburgas "Avtomobilist". 

Savukārt nākamnedēļ "Arēnā Rīga" risināsies ikgadējais pārbaudes turnīrs "Latvijas Dzelzceļa" kauss.

Rīgas "Dinamo" spēļu kalendārs "Latvijas Dzelzceļa" kausā:

21. augusts, plkst. 19:30, "Arēna Rīga", Rīgas "Dinamo" – Minskas "Dinamo";

22. augusts, plkst. 19:30, "Arēna Rīga", Rīgas "Dinamo" – Jaroslavļas "Lokomotiv";

25. augusts, plkst. 17:00, "Arēna Rīga", Rīgas "Dinamo" – Kazaņas "Ak Bars";

26. augusts, plkst. 17:00, "Arēna Rīga", Rīgas "Dinamo" – HC "Davos".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu