Pļaviņš/Točs ar uzvaru sāk turnīru Hamburgā; Šmēdiņam/Samoilovam zaudējums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago Sport/Scanpix

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs trešdien Hamburgā ar uzvaru sāka Pasaules kausa finālsacensības, kamēr Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs apakšgrupu pirmajā mačā piedzīvoja zaudējumu.

Sacensībās ar septīto numuru izliktie Pļaviņš/Točs ļoti sīvā B apakšgrupas cīņā ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri sacensībās izlikti ar sesto numuru.

Pirmajā setā Latvijas duets bija vadībā ar 14:10, tomēr pārsvaru nenoturēja un seta beigas bija ļoti saspringtas, abiem duetiem neizmantojot vairākas iespējas setu noslēgt savā labā. Tomēr beigās stiprāki nervi bija latviešiem, kuri bija pārāki ar 34:32.

Tikmēr otrajā setā Pļaviņš/Točs vispirms atspēlēja nelielu deficītu, bet pēc rezultāta 10:10, nokļuva iedzinējos ar 12:15 un izglābties nespēja. Savukārt izšķirošajā setā Latvijas duets bija vadībā ar 4:2, tad nokļuva iedzinējos ar 7:8, bet tad guva trīs punktus pēc kārtas, beigās panākot arī 13:10, izskaņā svinot laimīgu uzvaru.

Abiem duetiem šī bija trešā savstarpējā spēle sezonā, Pļaviņam/Točam gūstot pirmo uzvaru. Spānijas duets šosezon izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas, kā arī uzvarēja Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Ostravā un bija otrie piecu zvaigžņu turnīrā Gštādē.

Apakšgrupu kārtā nākamās divas cīņas Pļaviņš/Točs aizvadīs ceturtdien, kad tiksies ar duetiem no Nīderlandes un Norvēģijas.

Tikmēr ar piekto numuru izliktie Samoilovs/Šmēdiņš A apakšgrupas mačā ar rezultātu 1-2 (21:16, 14:21, 10:15) kapitulēja itāļiem Paolo Nikolai un Danieli Lupo, kuri saņēmuši astoto numuru.

Lai arī pirmajā setā Latvijas pāris izcīnīja pārliecinošu uzvaru, otrajā spēles nogrieznī nācās atzīt pretinieku pārākumu. Izšķirošajā setā itāļi rādīja labāku sniegumu un izcīnīja uzvaru mačā.

Samoilovam/Šmēdiņam trešdien paredzēta vēl viena cīņa grupu turnīrā, kur Latvijas duets spēkosies pret poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru, kuriem ticis ceturtais numurs. Polijas duets šo turnīru sāka ar uzvaru, ar 2-0 (21:18, 21:16) pārspējot krievus Oļegu Stojanovski/Igoru Veļičko, kuriem ir desmitais numurs.

Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa finālposmā piedalās desmit šīs sezonas labākie pāri, kuri sadalīti divās grupās. Katras grupas uzvarētājs nodrošinās automātisku dalību pusfinālā, bet otrās vietas ieguvējas ceturtdaļfinālā cīnīsies pret pretējo grupu trešajām vietām.

Šīs sezonas gaitā Pļaviņš/Točs triumfēja vienā četru zvaigžņu posmā gada sākumā Nīderlandē, bet Samoilovs/Šmēdiņš uzvaras izcīnīja divos četru zvaigžņu posmos. Vispirms tas notika jūlija sākumā Portugālē, bet pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti tika pie uzvaras Pasaules kausa posmā Krievijā.

Pasaules kausa finālposms risinās arī dāmu konkurencē, taču starp desmit duetiem Latvijas pludmales volejbolistes nav atrodamas.

Pagājušajā gadā Latvijas pludmales volejbola dueti Pasaules kausa finālā nepiedalījās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu