Turcijas tiesa noraida mājas arestā turētā amerikāņu mācītāja apelāciju

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas tiesa noraidījusi amerikāņu protestantu mācītāja Endrū Bransona apelāciju, kurā viņš lūdza atcelt viņam noteikto mājas arestu un ceļošanas aizliegumu, tomēr šajā lietā vēl gaidāms augstākas tiesu instances spriedums, trešdien pavēstīja viņa advokāts.

Apelācijas lietas tiesā parasti tiek izskatītas trīs līdz septiņu dienu laikā, bet šajā lietā spriedums var tikt pieņemts ātrāk, sacīja advokāts Ismails Džems Halavurts.

"Spriedums var tikt pasludināts rīt, pat šovakar. Šīs ir apelācijas lietas, kurās ir nepieciešama ātra lēmumu pieņemšana, jo tās ir saistītas ar indivīda brīvību," viņš sacīja.

Bransons Turcijā apsūdzēts par spiegošanu, saistību ar terorismu un ASV trimdā dzīvojošo musulmaņu sludinātāju Fetullu Gilenu. Turcija apsūdz Gilenu 2016.gada jūlijā notikušā neveiksmīgā puča organizēšanā pret Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu.

Ja Bransons tiks atzīts par vainīgu, viņam draud līdz 35 gadiem cietumā. Viņa lietas nākamā sēde plānota 12.septembrī.

1.augustā ASV noteica sankcijas Turcijas tieslietu un iekšlietu ministriem saistībā ar Bransona turēšanu apcietinājumā, kas tagad nomainīts pret mājas arestu.

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien paziņoja, ka divkāršojis muitas tarifus tērauda un alumīnija importam no Turcijas, tādējādi padziļinot krīzi Vašingtonas un Ankaras attiecībās.

Vašingtonas sankcijas izraisījušas strauju Turcijas nacionālās valūtas - liras - kritumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu