No 31 kg smagas anoreksiķes par kultūristi ar medaļu (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Meitene, kura reiz anoreksijas dēļ ikdienu pavadīja ratiņkrēslā, nosvinējusi savu pirmo uzvaru kā kultūristei. 

Tieksme badoties meitenei bija radusies jau 11 gadu vecumā. Esot ratiņkrēslā, Emīlija svēra vien 31 kg, kas bija par maz vēl aizvien augošajam piecpadsmit gadus vecajam meitenes ķermenim. Toreiz viņai šķita, ka par daudz ir liekā svara, tāpēc dienā iztika ar labi ja vienu ābolu.

"Ar mani runāja tāds kā mazais dēmons, kas tev atgādina, ka esi par resnu, kaut spogulī redzi, ka tur ir tikai kauli un āda," Emīlija stāsta.

"Jutos ļoti vāja, man vienmēr bija auksti. Man nebija spēka un sāka izkrist mati," atceras meitene "CatersNews". "Sirdsdarbība bija bīstami lēna. Kad biju slimnīcā, asinsspiediens pāris reizes bija dramatiski zems. Es būtu varējusi zaudēt anoreksijai."

Foto: Caters News/Scanpix

Ārsti mēģināja meiteni barot mākslīgi, bet viņa visas caurules plēsa nost. Arī speciāli gatavotos kaloriju kokteiļus Emīlija izlēja pa slimnīcas logu.

Nekas cits neatlika, kā Emīliju ievietot piespiedu ārstniecības iestādē, no kuras viņa varēs iziet, ja sasniegs veselīgu svaru. 

"Tas bija briesmīgi, tik ilgi neredzēt ģimeni un draugus. Man nebija izejas. Bija jāsāk ēst," stāsta senāk ar anoreksiju sirgstošā meitene. 

Foto: Caters News/Scanpix

Pēc diviem deviņus mēnešus gariem dzīves periodiem stacionārā meitene bija gatava atgriezties dzīvē. Par laimi, viņu iedvesmoja svarcelšanas treneris Robs Reinaldo, kurš piedāvāja personīgi meiteni uztrenēt līdz kultūristes līmenim. "Bez viņa es nebūtu tur, kur esmu tagad. Viņš ir  pārsteidzošs cilvēks!" sajūsminās Emīlija.

Meitene saņēmās un cīnījās ar slimību, līdz sasniedza to, ka kaklā var karināt kultūrisma čempiones medaļu. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu