Hermanis: "Hipsteru paaudze nav radījusi neko jaunu un savu" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jaunākajā žurnālā "Annas Psiholoģija" publicēta apjomīga intervija ar Jaunā Rīgas teātra māksliniecisko vadītāju Alvi Hermani. Sarunā 53 gadus vecais režisors runā ne tik daudz par teātri, par viņa starptautiskajiem panākumiem un darbu ārzemēs, bet gan par skatu uz nākotni. Skatoties uz jaunajiem aktieriem, un vispār jauniešiem, viņš daudz domājis arī par paaudžu atšķirībām.

"Vispār esmu daudz domājis par paaudžu lietām," viņš saka. "Mēs bijām dumpinieki - tie, kas trāpījāmies vēstures zobratos pārejā no sociālisma uz kapitālismu. Mēs nevienam neuzticējāmies, mums nebija autoritāšu, mēs zinājām, ka visur jāmeklē kaut kādi zemūdens akmeņi. Salīdzinājumā ar manu paaudzi arī tie, kam tagad ir trīsdesmit gadu, tā sauktā hipsteru paaudze, jau ir pozitīvi, bet viņi ir vairāk pārņemti ar formu, nevis saturu."

Viņš nodēvē hipsterus par postmodernu parādību.

"Viņiem ir ārkārtīgi svarīgi, lai viss būtu stilīgi. (..) Viņi spēlējas ar stiliem, dara to virtuozi un eleganti, tomēr godīgi jāatzīst, ka hipsteru paaudze visā pasaulē nav radījusi neko jaunu un savu. Pilnīgi neko."

Visu interviju lasiet žurnālā "Annas Psiholoģija".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu