Sudānā apgāžoties laivai, noslīkuši 24 bērni

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sudānā trešdien apgāžoties laivai, noslīkuši 24 bērni un sieviete. Traģēdija notika Nīlas provincē, apmēram 750 kilometrus uz ziemeļiem no galvaspilsētas Hartūmas.

Laivā, kas šķērsoja divarpus kilometrus platu applūdušu teritoriju pie Nīlas, atradās vairāk nekā 40 bērni septiņu līdz 16 gadu vecumā, kas devās uz skolu, raidsabiedrībai BBC pastāstīja skolas direktors.

Pēc sadursmes ar koka stumbru laivas motors noslāpa un bērnu vidū izcēlās panika. Daudzi no viņiem metās uz vienu laivas pusi, un tā apgāzās.

Skolas direktors Abdelhairs Adams Juniss sacīja, ka skolēni parasti dodas uz skolu kājām, taču lietusgāžu izraisīto plūdu dēļ  pēdējās nedēļas laikā uz mācībām nogādāti ar laivu.

Pēc direktora teiktā, lielākā daļa bojāgājušo ir meitenes.

"Viena ģimene zaudējusi piecas meitas, vēl trīs ģimenes zaudējušas divus bērnus katra, bet vēl divas ģimenes zaudējušas trīs bērnus katra," viņš piebilda.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu