Brazīlijas vēlēšanām iesniedz par korupciju ieslodzītā eksprezidenta kandidatūru

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas kreisā Strādnieku partija trešdien centrālajā vēlēšanu komisijā iesniedza ieslodzījumā esošā eksprezidenta Liusa Inasiu Lulas da Silvas kandidatūru oktobrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

72 gadus vecais Lula, kurš ir priekšvēlēšanu aptauju līderis, kopš aprīļa izcieš 12 gadu cietumsodu par korupciju, tāpēc gaidāms, ka atbilstoši likumam kriminālās sodāmības dēļ prezidenta vēlēšanās kandidēt viņam netiks atļauts.

Lulas kandidatūru iesniedza eksprezidente Dilma Rusefa un Strādnieku partijas priekšsēdētāja Gleizija Hofmane. Kandidatūras iesniegšanas laikā pie centrālās vēlēšanu komisijas galvaspilsētā Braziljā bija sapulcējušies apmēram 10 000 atbalstītāju, kas pieprasīja atļaut Lulam kandidēt.

Ja Lula nevarēs kandidēt, gaidāms, ka par savu prezidenta amata kandidātu Strādnieku partija izvirzīs pašreizējo viceprezidenta amata kandidātu, bijušo Sanpaulu mēru Fernandu Adadu.

Prezidenta vēlēšanas paredzētas 7.oktobrī. Ja neviens kandidāts neiegūs vairāk par pusi balsu, 28.oktobrī notiks vēlēšanu otrā kārta.

Lula  pērn tika notiesāts par grezna dzīvokļa pieņemšanu no būvniecības uzņēmuma OAS, kurš centās iegūt celtniecības līgumus ar valsts kontrolēto naftas kompāniju "Petrobras". Zemākas instances tiesa janvārī noraidīja Lulas apelāciju un palielināja viņam piespriesto cietumsodu no deviņarpus līdz 12 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu