Ģimene atvaļinājumā, četru bērnu tēvs, mediķi: Dženovas tilta katastrofas upuri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Otrdien Itālijas pilsētā Dženovā notika grūti aptverama traģēdija - sabrūkot tilta posmam, vairākas automašīnas nokrita no liela augstuma un tika apraktas zem gruvešu kaudzes. Katastrofa prasīja vairāku desmitu cilvēku dzīvības. Raidorganizācija BBC apkopojusi informāciju par līdz šim identificētajiem bojāgājušajiem, kuru vidū ir ģimenes un jaunieši.

43 gadus vecais Roberto Robiani, viņa 41 gadu vecā sieva Ersilija Pičinino un astoņus gadus vecais dēls Samuele atradās automašīnā, kas tilta sabrukšanas brīdī nokrita no 45 metru augstuma un tika samīcīta zem liela betona staba. Visa ģimene, kas bija ceļā uz Sardīniju, gāja bojā. Viņu automašīna bija pilna ar bagāžas somām un pludmales rotaļlietām.

43 gadus vecais Roberto Robiani, viņa 41 gadu vecā sieva Ersilija Pičinino
43 gadus vecais Roberto Robiani, viņa 41 gadu vecā sieva Ersilija Pičinino Foto: AP/Scanpix

Dažas stundas pirms došanās ceļā Robiani savā "Facebook" kontā bija publicējis Sardīnijas attēlu, paziņojot saviem draugiem par gaidāmo ceļojumu.

Kad glābēji atrada automašīnu, vienam no pieaugušajiem zvanīja telefons. Zvanītājs - "mamma", raksta Itālijas mediji.

Citā auto atradās 29 gadus vecā sicīliešu medmāsa Marta Danisi, kura nesen bija sākusi strādāt slimnīcā Itālijas ziemeļos, un viņas partneris - 32 gadus vecais anesteziologs Alberto Fanfani. Pāris katastrofā gāja bojā.

29 gadus vecā sicīliešu medmāsa Marta Danisi un viņas partneris - 32 gadus vecais anesteziologs Alberto Fanfani
29 gadus vecā sicīliešu medmāsa Marta Danisi un viņas partneris - 32 gadus vecais anesteziologs Alberto Fanfani Foto: AP/Scanpix

"Atvainojamies apmeklētājiem, bet sēru dēļ esam slēgti. Diemžēl daļa no mūsu sirds palika zem Dženovas tilta gruvešiem," pavēstīja kāda restorāna īpašnieki Toskānā, kas Dženovas traģēdijā zaudēja 24 gadus veco meitu Stellu Bočiju. Nomira arī Karloss Hesuss Truhiljo no Peru, ar ko jaunā sieviete tikās dažus mēnešus.

Tikmēr Dženovas amatieru futbola klubs paziņoja par 47 gadus vecā Andrea Čerulli nāvi, publicējot fotogrāfiju, kurā Čerulli redzams kopā ar dēlu. Čerulli zaudēja dzīvību ceļā uz darbu.

Traģiskajā incidentā gāja bojā atkritumu savākšanas uzņēmuma "Amiu" darbinieks Mirko Vičini un, domājams, arī viņa kolēģis Bruno Kasagrande. Abi bija noslēguši jaunus sezonālos darba līgumus pēc ilgāka laika, kas tika aizvadīts bez darba, un sapņoja par spožāku nākotni, norāda laikraksts "Ill Messaggero".

Sabrūkot tiltam, dzīvību zaudēja 64 gadus vecais šefpavārs Huans Karloss Pasteness, kurš dzimis Čīlē, bet vairāk nekā trīsdesmit gadus par mājām sauca Itāliju. Līdz ar Pastenesu nomira arī viņa 47 gadus vecā sieva Nora Rivera un 68 gadus vecais draugs Huans Figuera Karasko.

Pēc tilta sagrūšanas daži no bojāgājušajiem tika sākotnēji uzskatīti par pazudušiem. Viens no tiem bija 35 gadus vecais Luidži Mati Altadonna. Viņš tiltu šķērsoja savā darba automašīnā.

Altadonnas ģimene izmisīgi meklēja vīrieti sociālajos tīklos, taču neveiksmīgi. Vēlāk Altadonnu identificēja morgā.

"Mans dēls šeit bija darba darīšanās. Viņš bija tikai 35 gadus vecs, un viņam ir četri bērni," žurnālistiem teica Altadonnas tēvs Džuzepe.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu