Mežciemā trīs pusaudži ielaužas kādā nepabeigtā būvē

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīgas Pašvaldības policija

14. augustā neilgi pēc pulksten 13.00 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par trīs pusaudžiem, kuri Mežciemā ielīduši kādā nepabeigtā būvē. Uz notikuma vietu norīkota tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Kārtības sargi, ierodoties norādītajā adresē, sastapa teritorijas apsargu. Vīrietis pastāstīja, ka īsi pirms policijas ierašanās pusaudžiem izdevies aizbēgt. Apsargs pastāstīja, ka pusaudži ne vien ielauzušies privātīpašumā, bet arī salauzuši ēkas durvju signalizācijas pulti. Pēc personu ārējā izskata noskaidrošanas likumsargi devās pārlūkot apsarga norādīto teritoriju.

Netālu no vietējā pārtikas veikala pamanīti trīs aprakstam atbilstoši pusaudži – viena meitene un divi zēni.

Jaunieši nekavējoties tika apturēti un izjautāti par pirmīt veiktajām darbībām. Pusaudži noliedza, ka būtu bijuši slēgtajā teritorijā. Policisti sazinājās ar teritorijas apsargu, kurš ieradās pie jauniešiem un viņus uzreiz atpazina.

Saistībā ar notikušo sāktas trīs administratīvā pārkāpuma lietas par iekļūšanu ekspluatācijā nenodotās būvēs, kā arī šo būvju teritorijā, ja apsaimniekotājs ir nodrošinājis teritorijas slēgtu nožogojumu, logu un ieejas durvju noslēgšanu. Normatīvie akti paredz, ka par šādu pārkāpumu piespriež naudas sodu līdz 142 eiro.

Par notikušo informēti pusaudžu vecāki, kuri bija sašutuši par atvašu rīcību.

Brīdi vēlāk apsargs sazinājās ar būves pārstāvi un viņu informēja par nodarītajiem materiālajiem zaudējumiem. Apsargs likumsargiem atklāja, ka būves pārstāvis tuvākajā laikā ieradīsies notikuma vietā un izvērtēs bērnu nodarīto kaitējumu, pēc kā arī pieņems lēmumu par vēršanos ar iesniegumu Valsts policijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu