Freimanis: mums ir iespējas tikt pie pozitīva rezultāta

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Iepriekšējo divu gadu Latvijas čempionei futbolā Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien gaidāmajā UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas atbildes spēlē pret Lietuvas labāko klubu Marijampoles "Sūduva" ir iespējas tikt pie pozitīva rezultāta, uzskata jūrmalnieku aizsargs Gints Freimanis.

Cīņa Marijampolē ceturtdien sāksies plkst.20. Pirmajā mačā pirms nedēļas "Spartaks" futbolisti Rīgā piedzīvoja neveiksmi ar 0:1, bet izšķirošajā kvalifikācijas kārtā iekļūs komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā. "Play-off" kārtā pretī stāsies slavenā Skotijas komanda Glāzgovas "Celtic", kas negaidīti nepārvarēja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas trešo kārtu, tajā summā ar 2:3 piekāpjoties Atēnu AEK no Grieķijas.

"Komandā noskaņojums ir labs - kā nekā UEFA Eiropas līgas spēle. Mazliet arī atbildība un stresiņš, jo mūs gaida nopietna spēle. Ir iespējas ceturtdien tikt pie pozitīva rezultāta, tāpēc ir neliels stress, bet visi ir veseli un gatavi spēlēt, kas ir pats galvenais," Jūrmalas kluba preses dienestam pēc pirmsspēles treniņa teica Freimanis.

"No mūsu pirmās spēles pirms nedēļas vissāpīgākais bija tas, ka ielaidām vārtus. Neizdarījām līdz galam to, ko vajadzēja izdarīt. Nenoturējām koncentrāciju. "Sūduva" ir taktiska komanda un tā bija taktiska spēle - pretinieki vienkārši Rīgā bija labāki," atzina Freimanis.

Tiesa, kopš šī dueļa pirmās spēles "Spartaks" ir piedzīvojis izmaiņas treneru korpusā, jo vienību negaidīti atstāja krievu speciālists Aleksandrs Grišins, kurš šajā amatā bija vien no aprīļa. Viņa vietā stājies lietuvietis Toms Ražanausks, kuram šī būs pirmā spēle kā jūrmalnieku galvenajam trenerim. Viņš "Spartakā" pāris mēnešus strādāja jau iepriekšējā sezonā, būdams tautieša Valda Urbona palīgs.

"Vispirms jau komandas vārdā gribu pateikties iepriekšējam trenerim Grišinam par viņa paveikto. Arī par viņu kā par cilvēku varu teikt tikai to labāko. Kad atnāk jauns treneris, vienmēr ir kādas pārmaiņas - kāds futbolists jūtas labāk, kāds atkal sliktāk. Taču mums nav daudz laika par to domāt - ir ātrāk jāpieņem treneris un viņa filozofija. Jauns treneris parasti dod tikai pozitīvu impulsu. Ceru, ka šajā reizē tas tā arī būs," optimistisks bija Freimanis.

Jūrmalnieku aizsargs arī uzsvēra, ka tāds pretinieks kā "Celtic" nākamajā kārtā dod papildus motivāciju.

"Protams, šāds pretinieks nākamajā kārtā dod papildus motivāciju - nokļūt Glāzgovas "Celtic" stadionā. Es pat neteiktu, ka tā ir papildus motivācija, tā drīzāk ir superliela motivācija uzspēlēt pret tādu komandu. Ne kuram katram karjerā tas izdodas," pauda Freimanis.

Uz Marijampoli jūrmalnieki devušies ar 18 futbolistiem sastāvā. No traumas vēl nav atguvies uzbrucējs Deniss Davidovs, kā arī uz šo spēli nav devies Ingars Sarmis Stuglis, kuram ir neliels savainojums.

Latvijas čempione dalību Eirokausos sāka UEFA Čempionu līgā, kur pirmajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā piedzīvoja cienīgu zaudējumu ar 0:2 pret Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda". Turpinājumā "Spartaks" pārcēlās uz UEFA Eiropas līgu, kur otrajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar graujošu 9:0 pārspēja Sanmarīno spēcīgāko vienību Montedžardīno "La Fiorita".

Pirms tam UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu nepārvarēja Latvijas komandas "Riga" un "Liepāja", bet "Ventspils" apstājās otrajā kvalifikācijas kārtā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu