"Air France" arodbiedrības pieprasa par jauno vadītāju noteikt tikai francūzi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas nacionālās aviokompānijas "Air France" arodbiedrības ceturtdien aicināja uzņēmumu vadītāja amatā iecelt francūzi, ņemot vērā iepriekš izskanējušo informāciju, ka padome par lidsabiedrības direktoru plāno noteikt kanādieti Benu Smitu.

Deviņas no desmit arodbiedrībām izplatījušas kopīgu paziņojumu, norādot, ka "ir neiedomājami, ka "Air France", kas bijusi Francijas kompānija kopš 1933.gada, nonāk ārvalstu vadītāja rokās, kura kandidatūru virza konkurents."

Šie apgalvojumi attiecināmi uz ASV lidsabiedrību "Delta Airlines", kam pieder 8,8% "Air France" mātesuzņēmuma "Air France-KLM" akciju.

Arodbiedrības ziņojumā, kurā teikts, ka jaunajam vadītājam nepieciešamas ciešas zināšanas par Francijas sociālo modeli, norādīts, ka "Air France" padome ceturtdien šajā jautājumā rīkos telekonferenci.

Aviokompānija jaunu vadītāju meklē jau kopš maija, kad no šā amata atkāpās Žans Marks Žanajaks.

Tikmēr kanādietis Bens Smits ir "Air Canada" izpilddirektors, kurš vadīja pārrunas ar pilotu un stjuartu arodbiedrībām pirms darbību uzsāka zemo cenu lidsabiedrība "Air Canada Rouge".

Analītiķi skaidro, ka šāda pieredze būtu noderīga "Air France-KLM", kas saskārusies ar vairākiem darbinieku streikiem, viņiem pieprasto lielākas algas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu