Zviedrijas galēji labējie atkal pauž atbalstu “Swexit” referenduma sarīkošanai (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Zviedrijas galēji labējo Zviedrijas Demokrātu (SD) līderis Jimmijs Okesons atkārtoti paudis partijas atbalstu iespējamajam “Swexit” referendumam par valsts dalību Eiropas Savienībā (ES), vēsta tīmekļa medijs “The Local”.

Šādu viedokli Okesons paudis intervijā Zviedrijas Radio.

“ES nav [pareizais] veids, kā sadarboties Eiropā. Es uzskatu, ka mums būtu jāpārskata nosacījumi mūsu dalībai ES, un šajā gadījumā tautai būtu jāpauž savs viedoklis,” uzsvēra SD līderis.

Šie partijas līdera izteikumi iezīmē negaidītu SD atgriešanos pie “Swexit” jautājuma pēc tam, kad SD pārstāvis ekonomikas jautājumos Oskars Hjosteds pagājušā mēnesī paziņoja, ka SD gaidāmo vēlēšanu kontekstā negatavojas aktualizēt šo jautājumu.

Parlamenta vēlēšanas Zviedrijā notiks 9.septembrī.

Dažas dienas pirms Okesons intervijas radio, līdzīgu viedokli pauda vēl divi SD politiķi, kuri politisko komentāru interneta vietnē “Altinget.se” bija publiskojuši viedokļrakstu “Tagad mums jāsper nākamais solis attiecībā uz “Swexit””.

Šajā rakstā SD politiķi Kristīna Vinberja un Pēters Lungrēns uzsver, ka SD vēlas pamest Eiropas Savienību.

Viņi uzskata, ka Zviedrijas un ES attiecības būtu nepieciešams pārskatīt pēc iedzīvotāju referenduma šajā jautājumā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu