Par Dženovas tiltu atbildīgā uzņēmuma akcijas vērtība nokrītas par vairāk nekā 24%

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Itālijas infrastruktūras grupas "Atlantia", kas pārvalda autostrādi, kuras tilts Dženovā šonedēļ sabruka, akciju tirdzniecība Milānas fondu biržā ceturtdien uz brīdi tika apturēta, taču pēc tirdzniecības atsākšanas to vērtība nokritās par vairāk nekā 24%.

"Atlantia" galvenais aktīvs ir "Autostrade per l'Italia", kas pārvalda autostrādi A10, kur otrdien sabruka tilts, nonāvējot vismaz 39 cilvēkus.

Uzņēmuma akcijas vērtība jau otrdien nokritās par 5,4%, bet trešdien valsts noteiktas brīvdienas dēļ Milānas fondu birža nedarbojās.

Foto: AP/Scanpix

"Atlantia" akciju tirdzniecība ceturtdien uz stundu tika apturēta, taču pēc tirdzniecības atsākšanas akcijas cena nokritās par 24,4% - līdz 17,79 eiro, ņemot vērā valdības paziņojumu, ka tā varētu anulēt "Autostrade per l'Italia" darbības licenci A10 autostrādei.

Foto: AP/Scanpix

Itālijas premjerministra vietnieks Luidži Di Maio trešdien norādīja, ka šī traģēdija bijusi novēršama un tajā skaidri vainojama "Autostrade per l'Italia", kas nav veikusi atbilstošu tilta uzturēšanu.

Itālijas valdība pavēstīja, ka plāno uzņēmumam noteikt 150 miljonu eiro naudassodu.

Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu