Saistībā ar Gobzema rīcību policija sākusi resorisko pārbaudi (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija sākusi resorisko pārbaudi par partijas "KPV LV" līdera Alda Gobzema rīcību, ar kuru viņš, iespējams, izpaudis ierobežotas pieejamības informāciju, TVNET apstiprināja Valsts policijas pārstāve Elīna Sprudzāne.

"Man ir jāiet rīt sniegt paskaidrojumus pulksten 10.00. Es rīt neiešu, jo neuzticos mūsu korumpētajām tiesībaizsardzības iestādēm. Prasīšu, lai viņi sniedz paskaidrojumus, kāpēc man ir jāsniedz paskaidrojumi. Lai pamato, lai strādā un atstrādā. Un lai sāk domāt. Līdz 6.oktobrim. Pēc tam KNAB tiks izformēts. Pārveidots institūcijā, kas spēj un vēlas ķert korumpantus un kas atsakās no politisku pasūtījumu izpildes," ceturtdien sociālajā tīklā "Facebook" raksta Gobzems.

Ziņots, ka Valsts policijā par ziņu izpaušanu bez izmeklētāja atļaujas sākts kriminālprocess, kurā kā apgalvo partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa tiek vērtēti viņas publiskie izteikumi.

Saeimas deputāta kandidāte Liepiņa aģentūrai LETA apstiprināja, ka kriminālprocesu sācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), taču procesa virzītājs patlaban ir Valsts policija.

Krimināllikums par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu bez izmeklētāja vai prokurora atļaujas, ja to izdarījusi persona, kura ir bijusi brīdināta, paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Liepiņa skaidri nezinot vai kriminālprocess ierosināts par ziņu izpaušanu partijas biedra Artusa Kaimiņa lietā. Tajā pašā laikā viņas rīcībā esot informācija, ka kriminālprocess sākts saistībā ar politiķes izteikumiem, kuri jūnijā publicēti aģentūras LETA ziņā pēc liecības sniegšanas KNAB. Toreiz Liepiņa aģentūrai LETA skaidroja, ka KNAB pārstāvjiem lielākoties atbildēja uz jautājumiem par "KPV LV" biroja atrašanās vietām un partijas biedru pulcēšanās vietām dažādos laika posmos.

Informāciju par sākto kriminālprocesu Liepiņa telefoniski saņēmusi no Valsts policijas izmeklētājas. Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne aģentūrai LETA teica, ka kriminālprocesā nevienai personai aizdomās turētā vai personas pret kuru sākts kriminālprocess, statuss patlaban nav noteikts, kā arī nav piemērots drošības līdzeklis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu