Evija Sloka Latvijā izdod savu pirmo oficiālo dziesmas kaverversiju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

Evija Sloka dzimusi un augusi radošā un dziedošā ģimenē. Viņas tēvs ir populārās kantri mūzikas grupas "Klaidonis" solists, bet mamma ir Baldones mūzikas skolas vadītāja. Pirms došanās uz Ameriku, kur Evija mācās un strādā, dziedātāja saviem atbalstītājiem nodod dziesmas "Nesaki man neko" savu kaverversiju.

Evijas mūzikas stāsts sākās 1996. gadā, kad viņa iestājusies Baldones mūzikas pamatskolā pēc kuras sekojusi Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskola, Āgenskalna Valsts ģimnāzija kā arī Latvijas Kultūras koledža. Piedalījusies neskaitāmos mūzikas konkursos, bet visspilgtāk atmiņā palicis Igaunijas konkurss, kur Evija ieguvu 1. vietu. Piedalījusies arī TV3 "Koru Kari" šovā Jolantas Gulbes Rīgas kora sastāvā, bet vislielākais sasniegums bija 2.vieta "O!Kartes Akadēmijas" šovā.

Vēl jāmin Eirovīzijas dziesmu konkurss Latvijā 2011. gadā, kur izcīnīta 4.vieta. Pēc konkursa Evija sapratusi, ka gribas lielāku izaugsmi un mazliet vairāk iepazīt pasauli, tāpēc nolēmusi doties studēt uz Angliju. Tas bijis liels un drosmīgs solis uzdrošināties sākt dzīvi no nulles. Mācījusies un attīstījusies Gildfordas "The Academy of Contemporary Music", bet 2015.gadā iepazinusies ar savu vīru Frančesko un pārcēlusies uz Amerikas Savienotajām Valstīm, uz Ņūdžersijas štatu. Šobrīd Evija strādā par privātskolotāju gandrīz 40 studentiem (māca dziedāt, klavierspēli un vijoles spēli). Māca arī mūziku divos bērnudārzos. Bet paralēli tam visam māksliniece aktīvi raksta savu debijas albumu angļu valodā ar jauno ārzemju skatuves vārdu - Evija Rea (neviens ārzemēs nevar izrunāt pareizi uzvārdu "Sloka") un vēl cītīgāk strādā pie latviešu šūpuļdziesmu albuma kā Evija Sloka. Pirmizrāde 2018.gadā!

2018. gada 16.augustā Evija Sloka saviem atbalstītājiem dāvina sev ļoti mīļu dziesmu un video - "Nesaki man neko". Dziesmas mūzikas autors ir Uldis Ozols, bet vārdu autore ir Nora Kalna. Dziesmas jaunās kaverversijas producenti un aranžētāji ir Latvijā labi pazīstamie  Lotars Lodziņš, Jānis Kalve, Kārlis Indrišonoks. Ierakstīts, miksēts un masterēts Labo ierakstu studijā. Ģitāras skaņas dziesmā papildinājis talantīgais ģitārists Rihards Lībietis.

Evija Sloka par dziesmu un video ideju: "Ar šo dziesmu iepazinos, mācoties vēl pamatskolā. Kādreiz dziedāju Sarmītes Skrūzmanes veidotajā ansamblī "Spuldzītes vējā", tur mēs ar šo dziesmu ļoti cieši saaugām. Tā es to visur kur sev līdzi esmu vedusi. Nekad īsti arī nezināju dziesmas autorus, līdz brīdim, kad "Okartes akadēmijā" pirmo reizi publiski izpildīju šo dziesmu un iepazinos arī ar autoriem. Pēc sajūtām man gribējās, lai tieši šī dziesma ir tā pirmā oficiālā dziesma, ar ko ieskandinu savu pirmo solo albumu. Arī dziesmas video man ir īpaši mīļš, jo tajā ir stāsts par manu ģimeni, par tēti, mammu, dvīņumāsu. Lai kur es arī būtu, lai kurā pasaules malā es arī atrastos, es vienmēr atgriezīšos mājās, mans ceļš vienmēr vedīs uz mājām, pie manas ģimenes!"

Operators un montāža - Arvis Belovs, drona operators Daniels Beriņš. Dziesmas un video izdevēji - Communication ART. Īpašs paldies par skaistajām dvīņu kleitām Barona ielas Kumodei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu