Polijas aizsardzības ministrs: ASV armijas bāze Polijā ir "ļoti iespējama"

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks intervijā sabiedriskajai raidorganizācijai TVP paziņojis, ka pastāvīgas ASV militārās bāzes izvietošana Polijā ir "ļoti iespējama".

Ministrs sacīja, ka sarunas virzās uz priekšu, bet atteicās atklāt, kad šāda bāze varētu tikt izveidota.

Tikmēr Pentagonam uzdots izvērtēt iespējamību izveidot ASV militāro bāzi Polijā, ziņo mediji.

Blaščaks iepriekš sacījis, ka pastāvīgas ASV armijas bāzes izveidošana Polijā dotu Polijai lielākas drošības garantijas, un Varšava ir gatava segt daļu izmaksu.

Polijas prezidentūras nacionālās drošības biroja vadītājs Pāvels Soločs jūnijā sacīja, ka Polija vēlas kļūt par "amerikāņu karavīru klātbūtnes centru Eiropā".

Polijas Radio vēsta, ka Baltijas valstu līderi atzinīgi novērtējuši ideju par pastāvīgas ASV militārās bāzes izveidošanu Polijā.

2016.gadā NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālu bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Šo grupu ietvaros Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā izvietoti aptuveni 4000 karavīru no citām NATO dalībvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu