Timma: nebiju iedomājis, ka iznāks spēlēt vienā klubā ar Strēlnieku (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Jānis Timma agrāk nebija pat iedomājis, ka iznāks karjeras laikā spēlēt vienā klubā kopā ar Jāni Strēlnieku, video intervijā Grieķijas kluba Pireju "Olympiakos" oficiālajā "YouTube" kontā atzina Latvijas basketbolists.

Abi basketbolisti pēc vasaras atpūtas kopā ieradušies Grieķijā, lai uzsāktu gatavošanos gaidāmajai sezonai ar "Olympiakos" komandu. Strēlnieks šajā klubā spēlēja jau pagājušajā sezonā, savukārt Timma jūlija vidū noslēdza līgumu ar Grieķijas vienību uz diviem gadiem.

"Esmu superīgā sajūsmā pievienoties šim klubam, kurā ir mans komandas biedrs no Latvijas izlases. Pazīstu viņu jau ilgu laiku. Nebiju iedomājies, ka notiks kas tāds - esam šeit un spēlēsim vienā komandā. Cerams, ka varam sasniegt augstākos mērķus," sacīja Timma.

"Tas ir lieliski, ka līdzās ir kāds, kurš šeit ir jau spēlējis. Viņš visu zina un palīdzēs man ātrāk justies brīvi," piebilda Timma, vēlreiz uzsverot Strēlnieka klātbūtni kā lielu plusu.

Pagājušajā sezonā Timma kopā ar Rinaldu Mālmani pārstāvēja Spānijas komandu Vitorijas "Kirolbet Baskonia", ar kuru viņam bija noslēgts trīs gadu līgums. Tomēr šajā klubā Latvijas basketbolists nospēlēja tikai vienu sezonu, izcīnot Spānijas čempionāta sudrabu.

"Mums veidojas pavisam jauna komanda. Nevaru sagaidīt, kad sāksim strādāt. Kā jau viņš [Timma] teica, esam pazīstami ilgu laiku. Viņš mums daudz palīdzēs," sacīja Strēlnieks, kuram šī būs otrā sezona "Olympiakos" sastāvā.

Šovasar par "Olympiakos" galveno treneri kļuva pazīstamais amerikāņu speciālists Deivids Blats, kurš iepriekš Turcijas klubā Stambulas "Dariššafaka" strādāja kopā ar latviešu treneriem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu.

"Laukumā varu palīdzēt komandai dažādi - gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, tas atkarīgs no tā, ko prasīs treneris," norādīja Timma, kurš "Olympiakos" komandā sagaida lielisku līdzjutēju atbalstu.

Pašlaik 26 gadus vecais Timma pagājušajā sezonā debitēja ULEB Eirolīgā, pārstāvot Vitorijas klubu. Šajā turnīrā uzbrucējs 33 mačos vidēji guva 7,6 punktus, savukārt Spānijas čempionātā viņš pagājušajā sezonā 42 spēlē vidēji iemeta 7,8 punktus.

Patlaban 28 gadus vecais Strēlnieks iepriekšējā sezonā "Olympiakos" rindās ULEB Eirolīgā 34 mačos vidēji guva 7,5 punktus, bet Grieķijas čempionātā viņš izcēlās ar 8,2 punktiem vidēji 34 spēlēs.

"Olympiakos" komanda 12 reizes uzvarējusi nacionālajā čempionātā un 9 reizes ieguvusi Grieķijas kausu, kā arī 3 reizes triumfējusi Eirolīgā (1997., 2012. un 2013. gadā).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu