Ņujorkas "Knicks" 2019./2020. gada sezonai būvēs čempionu komandu?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/REUTERS/EPA/Scanpix

Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Ņujorkas "Knicks" atbalstītāji ir izsalkuši pēc panākumiem. Piecus gadus pēc kārtas viens no līgas turīgākajiem un vērtīgākajiem klubiem palicis ārpus izslēgšanas turnīra dalībniekiem. Šī sezona, visticamāk, tiks ziedota nākotnes vārdā. Bet vai aiznākamajā "Knicks" būs starp reālām pretendentēm uz čempiontitulu?

Porziņģa otrajā gadā (2016./2017. gada sezona) NBA "Knicks" sastāvs uz papīra izskatījās iespaidīgi. Vairāki rūdītākie Ziemeļamerikas basketbolisti pirms tās sezonas paredzēja Ņujorkas vienībai vietu Austrumu konferences astoņu labāko vidū jeb izslēgšanas spēlēs. Čārlzs Bārklijs pat bija gatavs likt galvu ķīlā. Deriks Rouzs, Žoakims Noā, Karmelo Entonijs un Kristaps Porziņģis ir vārdi, kuri liekus komentārus neprasa. Tiesa, aina dzīvē izrādījās pavisam citādāka, nekā cerēja kluba vadība un līdzjutēji. Komandā nebija savstarpējas ķīmijas, un bez tās augstus kalnus nav iespējams pārvarēt. 

Iepriekšējās sezonas starts "Knicks" nebija peļams, lai gan lielas ekspektācijas, ņemot vērā sastāva potenciālu un dziļumu, netika gaidītas. Turklāt komanda svarīgā brīdī zaudēja savu līderi [Kristapu Porziņģi], un visiem kļuva skaidrs, ka izslēgšanas mačus neredzēt kā savas ausis.  

Šovasar "Knicks" ģenerālmenedžera Skota Perija darbības brīvo aģentu tirgū, augstākās klases spēlētāju piesaistē par aktīvām nevar nosaukt. Nākotnes vārdā, visticamāk, tiks ziedota arī gaidāmā sezona.

Līdera Porziņģa atgriešanās ierindā varētu notikt ap ziemas saulgriežiem. Kaut nu tā būtu. Jaunieguvums Mario Hezonja nav tas basketbolists, kurš būs vilcējspēks, Tims Hārdevejs juniors drīzāk ir B klases saspēles vadītājs. No kaut cik vērā ņemamiem uzvārdiem līdera lomai tas arī ir viss. 

Uz šo brīdi šķiet, NBA draftā "Knicks", izraugoties Kevinu Noksu, izvilka pilno lozi. Viņš no vislabākās puses sevi parādīja Vasaras līgā, tiekot iekļauts simboliskajā pirmajā pieciniekā. Tā ir ļoti laba atzinība. Atlētisks vieglais uzbrucējs, ar labu metienu, caurgājienu un milzīgu potenciālu augt. 206 cm slaidā Noksa spēles maniere atgādina Bostonas "Celtics" pērnās sezonas debitantu Džeisonu Teitumu, kurš laukumā izskatījās kā nobriedis spēlētājs ar vairāku gadu pieredzi NBA. Noksam 2018./2019. gada sezonā būs iespēja apbružāties pie večiem un vēl sezonu vēlāk būt gatavam spēlei kā stabilam starta piecinieka spēlētājam. 

"Knicks" vadība meklē iespējas atbrīvoties no motivāciju zaudējušā Žoakima Noā, kam pirms diviem gadiem toreizējais Ņujorkas kluba prezidents Fils Džeksons galdā lika četru gadu līgumu par 72 miljoniem ASV dolāru. Viņa labākie gadi ir aiz muguras, un nav pamata domāt, ka 33 gadus vecais Francijas centrs varētu atgriezties Čikāgas "Bulls" laiku līmenī. Pie tam viņu pēdējās sezonās vajājušas traumas. ESPN basketbola apskatnieki runā, ka pēdējo sezonu ASV lielākajā pilsētā aizvadīs Tims Hārdevejs juniors un Kortnijs Lī, tādējādi atbrīvojot vietu algu griestos, jo abi ir pietiekami dārgi spēlētāji.

2019./2020. gada sezonas "Knicks" komandas kontekstā ne reizi vien locīti Kairija Ērvinga un Džimija Batlera vārdi, kuru nonākšana Ņujorkā ir visai ticams variants. Pēc nākamās sezonas viņi kļūs par brīvajiem aģentiem un, izdarot pareizos gājienus, "Knicks" būs nauda šo zvaigžņu piesaistīšanai. Ērvings ir uzaudzis Ņujorkai blakus esošajā Ņūdžersijā un labprāt atgrieztos tuvāk mājām. Savukārt Batlers simpatizējot kluba prezidentam Stīvam Milsam. 

Ja tiešām kaut kas vērtīgs iznāks no Noksa, komandai izdosies piesaistīt Ērvingu un Batleru, Ņujorkas publiku turpinās priecēt Porziņģis un palīdzēs kāds labs melnā darba darītājs, tad ir visi priekšnosacījumi, lai "Knicks" atgūtu septiņdesmito gadu sākuma spozmi, kad izcīnīti abi čempiontituli. Uzbrukuma potenciāls izskatītos jaudīgs. 

Ērvings un Batlers nespēlē basketbolu tikai tāpēc, ka tas ir foršs, bet gan ar domu uzvarēt. To atvieglo apstāklis, ja esi kopā ar tādu zvaigzni, kāds ir Porziņģis, kurš citus A klases spēlētājus pievelk kā magnēts. Un to zina "Knicks" vadība un teju visi NBA labākie groza bumbas lietpratēji.

Vēl viens ļoti būtisks moments ir galvenais treneris. "Knicks" šajā vasarā deva iespēju Deividam Fizdeilam, kuram līgā ir cienījama reputācija. Iepriekšējā sezonā gan viņš, cenšoties reanimēt Memfisas "Grizzlies", bija spiests pamest darbu Tenesī štata komandā. Turklāt viņš nevarēja sadzīvot ar Marku Gazolu. 

Fizdeils ir dinamiska, moderna basketbola piekritējs. Liels akcents tiek likts uz tālmetieniem, un tieši veiksmīga spēle aiz trīspunktu metienu līnijas pēdējos gados daudzām komandām ir galvenā panākumu atslēga. Goldensteitas "Warriors", Hjūstonas "Rockets", Klīvlendas "Cavaliers" u.c. 

Deivida Fizdeila piedāvātais spēles stils ir parocīgs arī Porziņģim, kurš mīl uzbrukt no tālās distances, un katru gadu trīspunktu metiena realizācijas procents uzlabojies. 

Fizdeilam ir svarīga veselīga gaisotne komandā. Ne velti viņš mēroja ceļu pāri okeānam, lai Liepājā vaigā tiktos ar Porziņģi, iepazītu viņu tuvāk. Trenerim esot teicamas spējas veidot saikni ar gados jauniem basketbolistiem. Pie tādiem vēl pieskaitāms arī Porziņģis. 

 

A post shared by New York Knicks ? (@nyknicks) on

"Fizdeils jau paspējis klubā radīt atmosfēru, kas mums palīdzēs pārsteigt NBA. Viņu ciena visa līga," izdevumam "New York Post" sacīja Tims Hārdevejs juniors. 

"Viņš ap komandu izveidojos tādu gaisotni, ka mums visiem gribēsies doties laukumā un strādāt katru dienu, un tas mums viņā patīk visvairāk. Mums ļoti palīdz viņa kultūra, harisma un kaisle pret šo spēli, kuru viņš vēlas iemiesot komandā. Esam priecīgi, ka varam strādāt Fizdeila vadībā." 

Goldensteitas "Warriors" kodols nebūs mūžīgs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu