Ar šiem gadžetiem autobraukšana kļūs vieglāka un drošāka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: amazon.com

Internets turpina savienot digitālo un fizisko pasauli – arī autovadītājiem palīgā dodas aizvien vairāk mūsdienu izgudrojumu. Tehnoloģijas palīdz nodrošināt ērtāku un drošāku braucienu, kā arī pilnībā "atbrīvot rokas", netraucējot koncentrēties automobiļa vadīšanai, skaidro mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperts Dainis Dembovskis.

Mobilo telefonu turētāji un navigācijas sistēmas, kuras var izmantot gan tiešsaistē, gan bezsaistē, ir tikai dažas no tehnoloģijām, kuru priekšrocības atzinīgi novērtē mūsdienīgi autovadītāji.

Telefona lādētājs automašīnai

Šāds lādētājs noteikti ir nepieciešama lieta, dodoties tālākos braucienos. Turklāt, neskatoties uz ierīces vienkāršību, lādētāja izvēle ir jāuztver nopietni. Proti, ieteicams izvēlēties oriģinālas, sertificētu ražotāju ierīces - tā tu pasargāsi telefonu no pārkaršanas, kā arī pagarināsi tā akumulatora mūžu, skaidro Dembovskis.

Ja telefona lādēšanai tiek izmantots micro USB, tā uzlādei automašīnā ieteicams izvēlēties vienkāršus, taču uzticamus lādētājus, piemēram, “Celly 1A”, “INTER-STEP” vai “Extra Digital DV00”. Šīs ierīces ir ne tikai efektīvas. Tām ir arī ļoti pievilcīga cena!

Tajā pašā laikā universālie adapteri, piemēram, “Muvit 2 x USB” ar micro USB-C vadu, ir piemēroti vairāku ierīču uzlādei vienlaikus. Tos ir vērts izvēlēties, ja ikdienā automašīnā pārvietojies nevis viens, bet kopā ar draugiem, ģimenes locekļiem, kuri arī ir aktīvi mobilo tehnoloģiju – viedtālruņu, planšetdatoru utt. – lietotāji.

Foto: Amazon.com

Tie, kuri automašīnā labprāt klausās mūziku, noteikti novērtēs universālā adaptera “Xiaomi Roidmi 3S” priekšrocības, jo tas pilda ne vien telefona lādētāja (ar šo adapteru vienlaikus var lādēt divus viedtālruņus), bet arī bezvadu FM transmitera jeb raidītāja funkcijas. Proti, pieslēdzoties pie šīs ierīces, no mobilā telefona uz automašīnas radio var ērti straumēt savu iecienītāko mūziku.

Telefona turētāji

Nav noslēpums, ka lieliska alternatīva GPS navigācijas ierīcēm ir planšetdatori vai viedtālruņi. Atliek vien iegādāties īpaši šo ierīču lietošanai automašīnās paredzētu turētāju. Tie mēdz būt trīs veidu: ar piesūcekņiem – stiprināmi pie jebkuras stikla virsmas, ar magnētiem – paredzēti stiprināšanai pie automašīnas salona ventilācijas atverēm, kā arī universālie.

Telefona turētāji ar piesūcekni, piemēram, “iOttie Easy One Touch 2”, ir parocīgi un turklāt arī ērti regulējami. Ar laiku šiem turētājiem var mazināties tā dēvētais lipīgums. Taču pieredzējuši autovadītāji norāda, ka šo problēmu var atrisināt, noskalojot turētāja piesūcekni ar siltu ūdeni.

Foto: Amazon

Magnētiskie turētāji, piemēram, “Mpow Grip Magic”, notur ierīci pie automašīnas ventilācijas atveres tikai ar magnētu palīdzību – papildu stiprinājumi nav nepieciešami. Savukārt universālos turētājus, piemēram, “Celly FLEX12” un “Easy One Touch 3”, var piestiprināt gan pie stikla, gan automašīnas ventilācijas atveres.

“Tas, kāda veida telefona turētāju izvēlas autovadītāji, ir viņu pašu ziņā. Taču svarīgi ir atcerēties, ka tie ir jāstiprina tā, lai šīs iekārtas un tajās ievietotās ierīces neapgrūtinātu redzamību un neļautu novērst skatienu no ceļa, pārlūkojot informāciju," uzsver Dembovskis.

Tiešsaistes un bezsaistes navigatori

Bez kartes mūsdienu autovadītājs tālu neaizbrauks, bet, ja aizbrauks, tad, visticamāk, apmaldīsies. Tādēļ, dodoties ceļā, jo īpaši uz maz zināmām vietām, ir vērts apbruņoties ar kartēm – drukātām vai elektroniskām.

Piemēram, populārākās kartografēšanas aplikācijas – “Google Maps” un “Apple Maps” - var izmantot gan tiešsaistes, gan bezsaistes režīmā. Tāpat ir vērts izmēģināt aplikāciju “MAPS.ME”, kura ļauj izveidot ērtus maršrutus gan autovadītājiem, gan kājāmgājējiem, kā arī sniedz iespēju lejupielādēt ierīcē neierobežotu karšu skaitu, lai tās izmantotu bezsaistē.

Foto: Amazon

Savukārt, pārvietojoties ar automašīnu pa Eiropu (arī pa ASV), lieti noderēs populārais bezsaistes navigators “Sygic”. Izmantojot to kopā ar ar GPS aplikāciju, var iegūt bezmaksas 3D bezsaistes kartes, kas paredzētas izmantošanai “Android” un “TomTom” ierīcēs.

Brīvroku sistēmas

Šo sistēmu piedāvājumu veido mini ierīces un skaļās saziņas komplekti – kā portatīvi, tā arī stacionāri.

Vienkāršākajās brīvroku sistēmas iekārtās, kuras, šķiet, zina visi, austiņa un mikrofons iebūvēti nelielā korpusā, kas stiprinās pie auss. Starp budžeta klases ierīcēm ir vērts minēt “Nokia BH-118 Hands Free Bluetooth”, kas izstrādāta pēc principa "lēti, bet labi". Bāzes ierīce “Jabra Mini” nodrošina lielisku cenas un kvalitātes līdzsvaru, bet stilīgo brīvroku sistēmu “Plantronics Explorer 115” novērtēs autovadītāji, kuri dod priekšroku ne vien funkcionalitātei, bet arī izsmalcinātam dizainam.

«Samsung» atklājis viedtālruņus «Galaxy S8» un «Galaxy S8+»
«Samsung» atklājis viedtālruņus «Galaxy S8» un «Galaxy S8+» Foto: Kaspars Meinerts, TVNET

No skaļās saziņas profesionālajiem komplektiem eksperts iesaka izmēģināt bezvadu skaļruni “Hands Free Jabra Drive”, kas stiprinās pie tā dēvētā automašīnas saules aizsarga. Tajā iestrādātā trokšņu slāpēšanas tehnoloģija nodrošinot kvalitatīvu skaņu telefona izmantošanas laikā.

Mobilie projektori

Visu autovadītājiem aktuālo informāciju – kartes, informāciju par sastrēgumiem, radariem, ātrumu utt. – no mobilā telefona, planšetdatora vai navigācijas iekārtām ar īpašas ierīces palīdzību iespējams projicēt uz automašīnas vējstikla. Šīs informācija tiek atspoguļota uz vējstikla nedaudz zem autovadītāja acu līmeņa, tā ļaujot jebkuram autovadītājam justies kā lidmašīnas pilotam.

Foto: Publicitātes foto

Vienkāršākās šāda veida ierīces jeb ātruma projektori, piemēram, “HUD CRX – 3001”, atspoguļo uz vējstikla automašīnas spidometra rādījumus un nodrošina skaņas (krāsas) brīdinājumus gadījumos, kad tiek pārsniegts atļautais ātrums.

Projektori, kas vienlaikus pilda arī navigatoru funkcijas, piemēram, ASUS R710, papildus spidometra un citu automašīnas panelī redzamo mērinstrumentu rādījumiem uz vējstikla projicē arī transportlīdzekļa kustības virzienu. Līdzīgu funkcionalitāti nodrošina arī projektors “Hudway Glass”, kas pasaulē lielākajā auto izstādē “SEMA” Losandželosā tika iekļauts pasaules auto nozares TOP10 projektoru sarakstā. Uz citu līdzīgu ierīču fona šī ierīce izceļas ar daudz demokrātiskāku cenu, norāda Dembovskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu