Sirms vīrs ar 15 gadus vecu motociklu uzstāda pasaules ātruma rekordu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.facebook.com/hieber.cristaldo

Pasaulē netrūkst cilvēku, kam benzīns asinīs. Viens no šādiem ļaudīm ir Ralfs Hadsons, kurš 2018.gada jūlijā Bolīvijas sāls ezera Salar de Uyuni plašumos  uzstādīja jaunu pasaules ātruma rekordu motocikliem. 

Lai gan atsevišķos braucienos Hadsons ar paša konstruēto moci spēja pārsniegt maģisko 300 jūdžu jeb 480 kilometru stundā robežu, viņam tas ne reizi neizdevās divus braucienus pēc kārtas. Ātruma rekordus pieņemts mērīt kā vidējo rādītāju no diviem pretējos virzienos veiktiem braucieniem. Hadsona sasniegums tādējādi ir 297,970 jūdzes stundā, kas atbilst 479,536 kilometriem stundā. Jāteic gan, ka maksimālais ātrums, ko Hadsonam izdevās sasniegt kādā no izmēģinājuma braucieniem, bija 304,969 jūdzes stundā (490,8 km/h).

Kas būtiski, Hadsons rekordu faktiski uzstādīja paša spēkiem. Būdams kaislīgs motobraucējs, viņš iegādājās lietotu 2003.gada Suzuki GSX R1000 un sāka to pārbūvēt, lai sniegtos tuvāk pasaules rekordam. Tas notika 34 gadus pēc pirmajiem panākumiem uz Bonevillas sāls ezera, pēc kā Hadsons laiku veltīja savam biznesam un ģimenei.

Pēc ilgās pauzes vīrs pie motocikliem un dzīšanās pēc ātruma rekorda atgriezās 2009.gadā un pakāpeniski kāpināja tempu. 2009.gadā tā bija 200 jūdžu robeža, gadu vēlāk 220, tad 225 un 239 jūdžu atzīme 2012.gadā. 2013.gadā motocikla motors tika papildināts ar mehānisko kompresoru, un vēl lielāka ātruma sasniegšanai vairs nebija šķēršļu.

Nobeigumā var piebilst, ka pasaulē ir arī krietni ātrāki divu riteņu braucamie. Taču tāds rekordists kā Ack Attack, ar ko maksimāli sasniegti 634,217 km/h, ir slēgta kapsula, kamēr Hadsons brauc ar parastam ielas mocim pietuvinātu braucamo.

Ack Attack
Ack Attack Foto: www.facebook.com/top1ackattack
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu