Mediji: pirmo reizi Ziemeļamerikā tiks aizvadītas Spānijas čempionāta spēles

Vēsturisks brīdis Spānijas futbolam
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN/Reuter/LETA

Pirmo reizi Spānijas futbola vēsturē Spānijas augstākā čempionāta ("La Liga") turnīra spēles tiks aizvadītas Ziemeļamerikā, ziņo BBC Sport. 

Lai popularizētu futbolu Ziemeļamerikā, "La Liga" sadarbojoties ar mediju kompāniju "Relevent" esot nolēmuši aizvadīt čempionāta spēles Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) un Kanādā. 

"La Liga" prezidents Havjērs Tevass atzinis, ka šis ir vēsturisks brīdis Spānijas čempionātam, jo pirmo reizi vēsturē turnīra spēles notiks otrpus okeānam. 

Tevass arī paziņoja, ka komandas, vietas un datumi vēl netiks publicēti, tādējādi paturot lielāku intrigu līdzjutēju vidū. 

Liels notikums būtu, ja savā starpā tiktos "Barcelona" un Madrides "Real", tādējādi pirmo reizi vēsturē aizvadot El Clasico ārpus Spānijas. Taču šīs runas Tebas agrāk noraidīja, sakot, ka spēle starp šīm divām komandām netiks aizvadīta ārpus valsts. 

"El Clasico ir īpašs notikums, tieši tādēļ tas nekad netiks aizvadīts ārpus Spānijas," savulaik izteicās Tevass.

Savulaik abas komandas aizvadīja draudzības spēli Ziemeļamerikā, kad 2017. gada vasarā spēle notika Maiami. 

Spānijas augstākā čempionāta spēles aizvadīšana ārpus valsts teritorijas spēj celt jau tā milzīgo turnīra popularitāti ārvalstīs. Jāpiemin, ka šī gada Spānijas Superkausa izcīņa tika aizvadīta Marokā, tādējādi pirmo reizi turnīra vēsturē tas norisinājās ārpus Spānijas. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu