Kross: Ezila apgalvojumi par rasismu Vācijas izlasē ir nonsenss

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Vācijas futbolista Mesuta Ezila apgalvojumi par rasismu nacionālajā izlasē ir nonsenss, uzskata cita vācu futbola zvaigzne Toni Kross.

29 gadus vecais Ezils jūlija beigās pavēstīja par karjeras beigām izlasē, jo izjūt rasistisku attieksmi un necieņu.

"Ezils ir ilggadējs Vācijas izlases spēlētājs un bija pelnījis labāku aiziešanu no valstsvienības," vācu izdevumā "Bild" citēts Kross. "Esmu spēlējis ar viņu vairākus gads un zinu, ka Ezils ir labs puisis, taču viņa aiziešana no izlases nebija pareiza."

Ezils krustugunīs nonāca pēc tam, kad pirms šī gada Pasaules kausa finālturnīra ar komandas biedru Ilkaju Gindoanu fotografējās kopā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu. Abi turku izcelsmes futbolisti saņēma kritiku no Vācijas futbola federācijas (DFB), medijiem un līdzjutējiem.

Futbolists aizejot no izlases, atklāja, ka mēģinājis DFB prezidentam Reinhardam Grindelam izskaidrot viņa izcelšanos, līdz ar to iemeslu šai fotogrāfijai, taču viņš vairāk bijis ieinteresēts runāt par saviem politiskajiem uzskatiem, nevis Ezila viedokli. "Es vairs necietīšu būt par grēkāzi viņa nekompetencei un nespējai pienācīgi pildīt savus darba pienākumus," paziņojumā rakstīja Ezils.

"Daļa no viņa paziņojuma par karjeras beigām izlasē bija godīga un pamatota, taču lielākā daļa no paustā bija nonsenss," citēts Kross. "Domāju, ka viņš pats ļoti labi saprot, ka nedz DFB, nedz arī Vācijas izlasē nav rasisma."

Kross arī uzsvēra, ka Vācijas izlasē vienmēr ir atbalstīta tautu daudzveidība, kā arī ir pārliecināts, ka Ezils ir viens no piemēriem, jo pašam radniecībā ir turku saknes.

Ezils Vācijas izlases sastāvā 2014.gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju, bet 2010.gadā izcīnīja bronzu. Savukārt 2009.gadā viņš kļuva par Eiropas čempionu Vācijas U-21 izlases sastāvā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu