No Dženovas katastrofas vietas sāk aizvākt lielus sabrukušā tilta gabalus

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Itālijas pilsētā Dženovā ar ekskavatoriem sākta lielu sabrukušā tilta gabalu aizvākšana no vietas, kur dzīvību traģiski zaudēja vismaz 38 cilvēki, vēsta aģentūra AP. Prokuratūra norāda, ka vēl 10 līdz 20 cilvēki, kuri pagaidām uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, varētu būt aprakti zem tilta gruvešiem.

Piektdien tika sākta jauna meklēšanas operācijas fāze. Ar smago tehniku tika aizvākts liels vertikāls tilta fragments, ļaujot glābējiem piekļūt vietai, kurai pirms tam nebija iespējams tikt klāt. 

Glābēji katastrofas upurus meklē gruvešu un metāla daļu kaudzēs, kas palika pāri pēc tilta sabrukšanas. Automašīnas, kas tolaik brauca pāri tiltam, nokrita zemē no 45 metru augstuma, un daudzas tika apraktas zem gruvešiem.

Piektdien netālu no tilta esošā ēkā izcēlās neliels ugunsgrēks. Ugunsdzēsēji to apdzēsa ar ūdens lielgabaliem un norāda, ka ugunsgrēku izdevās savaldīt.

Foto: AFP / Scanpix

Sabrukušā tilta gruveši uzkrita vairākām noliktavu ēkām, kas atradās zem tā.

Sestdien, 18.augustā, vairāki traģēdijas upuri tiks apglabāti kopīgās bērēs Dženovā.

CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu