Spānijas futbolā draud izcelties skandāls pēc sadarbības sākšanas ar ASV

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TT NYHETSBYRN/Reuter/LETA

Spānijas futbolā draud izvērsties skandāls pēc tam, kad vietējā čempionāta organizatore "La Liga" vienojās par spēles aizvadīšanu ASV.

Centienos iekarot Ziemeļamerikas tirgu "La Liga" vadība ceturtdien paziņoja par vienas nākamās sezonas spēles aizvadīšanu ASV. Visticamāk, šajā mačā piedalīsies spāņu lielākie klubi Madrides "Real" un "Barcelona".

Tiesa, šādam plānam uzreiz uzbruka Spānijas Profesionālo futbolistu savienība (AFE), jo "La Liga" šāda lēmuma pieņemšanai nebija konsultējusies ar spēlētājiem.

"Kā parasti, "La Liga" ignorē spēlētāju viedokli un lemj uzsākt pasākumus, no kuriem iegūst tikai čempionāta vadība, neņemot vērā futbolistu veselību un citus riskus," teikts AFE paziņojumā.

Izskanējusi varbūtība, ka klubi varētu pret šādu plānu protestēt.

"La Liga" jau iepriekš saņēmusi kritiku par saviem plāniem iekarot ārzemju tirgu, tai skaitā sākot "El Classico" maču starp "Barcelona" un Madrides "Real" netipiski agri, lai tam pielāgotos cilvēki Āzijas reģionā.

Ceturtdien "La Liga" arī paziņoja, ka tās mačus Āzijas dienvidos varēs skatīties sociālajā tīklā "Facebook".

Spānijas čempionāta rīkotāji izlaušanos Ziemeļamerikā plāno ar "Relevent Sports" kompāniju, kas radījusi Starptautisko Čempionu kausu. Tas pirmssezonā vadošajiem Eiropas klubiem ir viens no galvenajiem sagatavošanās posmiem.

Jaunā Spānijas čempionāta sezona sākas šajā nedēļas nogalē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu