Pļaviņš/Točs zaudē PK fināla noslēdzošajā grupu turnīra spēlē, tomēr sasniedz "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš
Edgars Točs/Mārtiņš Pļaviņš Foto: www.fivb.org

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs piektdien cieta zaudējumu noslēdzošajā Hamburgā notiekošā Pasaules kausa finālposma spēlē, tomēr tas netraucēja viņiem sasniegt izslēgšanas sacensības jeb "play-off".

Sacensībās ar septīto numuru izliktie Pļaviņš/Točs B apakšgrupas noslēdzošajā - ceturtajā - spēlē ar 1-2 (19:21, 21:17, 9:15) piekāpās poļiem Gžegožam Fijalekam un Mihalam Brilam, kuri izlikti ar devīto numuru.

Pirmajā setā dueti spēkojās punkts punktā, uzvarētājam noskaidrojoties vien pašās beigās, kad divus punktus pēc kārtas guva Fijaleks/Brils, kuri līdz ar to pirmajā setā bija pārāki ar 21:19. Arī otrajā setā cīņas gaita nemainījās, tehniskajā pārtraukumā ar viena punkta pārsvaru dodoties Pļaviņam/Točam (11:10), turklāt latviešiem pēc tam izdevās pārņemt iniciatīvu un panākt 18:14. Šo pārsvaru viņiem izdevās nosargāt, otrajā setā uzvarot ar 21:17.

Līdz ar to šīs cīņas liktenis tika izšķirts izšķirošajā - trešajā - setā. Tajā gan iniciatīva piederēja poļiem, kuri seta viducī ieguva vairāku punktu pārsvaru un noslēgumā uzvarēja diezgan pārliecinoši ar 15:9.

Pirms tam šī turnīra ietvaros Pļaviņš/Točs pirmajā cīņā trešdien ar 2-1 (34:32, 17:21, 15:12) uzveica spāņus Pavlo Erreru un Adrianu Gaviru, kuri sacensībās izlikti ar sesto numuru, bet otrajā mačā ceturtdien viņi ar 1-2 (21:18 19:21, 12:15) piekāpās ar otro numuru izliktajiem norvēģiem Kristianam Sērumam un Annešam Mūlam, kuri ir šī gada Eiropas čempioni.

Visbeidzot trešajā cīņā latvieši ar rezultātu 2-1 (21:23, 21:19, 15:13) uzveica ar trešo numuru izliktos nīderlandiešus Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu.

Ar divām uzvarām četrās spēlēs Pļaviņš/Točs savā apakšgrupā palika trešie un iekļuva izslēgšanas spēlēs, kur piektdien ceturtdaļfinālā tiksies ar vāciešiem Jūliusu Toli un Klemensu Vikleru, kuri izlikti ar pirmo numuru, bet turnīrā piedalās ar īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Grupā uzvarēja norvēģi, otrie bija poļi, kamēr Latvijas un Nīderandes duetiem bija vienāds punktu skaits, bet Pļaviņam/Točam bija labāki papildu rādītāji.

Broivers/Mēuvsens pēdējā apakšgrupas spēlē ar 2-1 (17:21, 25:23, 15:13) uzvarēja Sērumu/Mūlu, tomēr nīderlandiešiem ar to bija par maz, lai turpinātu sacensības.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ceturtdien dalību finālposmā noslēdza Latvijas vadošais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs, kuri negaidīti piedzīvoja zaudējumus visos četros mačos un A grupā palika pēdējā vietā.

A grupā uzvarēja poļi Bartošs Losjaks un Pjotrs Kantors, kuri tāpat kā Sērums/Mols uzreiz tika pusfinālā, kamēr otrie bija Tole/Viklers, bet trešie palika itāļi Paolo Nikolai un Daniele Lupo.

Vēl pirms nepilnas nedēļas Šmēdiņš/Samoilovs uzvarēja Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Maskavā.

Hamburgā notiekošajā Pasaules kausa finālposmā piedalās desmit šīs sezonas labākie pāri, kuri sadalīti divās grupās. Katras grupas uzvarētājs nodrošina automātisku dalību pusfinālā, bet otrās vietas ieguvējas ceturtdaļfinālā cīnīsies pret pretējo grupu trešajām vietām.

Šīs sezonas gaitā Pļaviņš/Točs triumfēja vienā četru zvaigžņu posmā gada sākumā Nīderlandē, bet Samoilovs/Šmēdiņš uzvaras izcīnīja divos četru zvaigžņu posmos. Vispirms tas notika jūlija sākumā Portugālē, bet pagājušajā nedēļā Latvijas sportisti tika pie uzvaras Pasaules kausa posmā Krievijā.

Pasaules kausa finālposms risinās arī dāmu konkurencē, taču starp desmit duetiem Latvijas pludmales volejbolistes nav atrodamas.

Pagājušajā gadā Latvijas pludmales volejbola dueti Pasaules kausa finālā nepiedalījās.

Šī posma uzvarētāji iegūs 150 000 dolāru (132 000 eiro).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu