Eiropas basketbola leģenda Navarro noslēdz karjeru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Huans Karloss Navarro
Huans Karloss Navarro Foto: EFE/LETA

Spāņu basketbola leģenda Huans Karloss Navarro paziņojis par savas karjeras noslēgumu, taču nekur tālu no basketbola aiziet negrasās, jo paliks "Barcelona Lassa" sistēmā, vēsta Eirolīgas mājas lapa. 

Navarro klubam pievienojās 1997. gadā, kad, būdams tikai 17 gadus vecs, viņš debitēja pieaugušo komandā.

38 gadus vecais basketbolists Barselonas komandā nospēlēja 20 gadus, kļūstot par vienu no atpazīstamākajiem sportistiem reģionā un visā Spānijā. Tikai vienu sezonu viņš pavadīja ārpus Spānijas, nospēlējot 2007./2008. gada sezonu Nacionālājā basketbola asociācijā (NBA), pārstāvot Memfisas "Grizzlies" komandu. 

NBA karjera viņam neizvērtās tik spoža kā Eiropas. Navarro tika draftēts 2002. gadā, kad ar kopējo 40. numuru viņu izvēlējās Vašingtonas "Wizzards" komanda, taču tā arī neaizvadīja nevienu spēli šajā komandā. 

Kopumā NBA spāņu basketbolists aizvadīja 82 spēles, kuru laikā vidēji spēlē guva 10,2 punktus, kā arī atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles. Pēc vienas sezonas Ziemeļamerikā, Navarro atgriezās sev ierastajā Barselonas komandā, kur jau bija ieguvis superzvaigznes statusu. 

Kopā ar "Barcelona Lassa" komandu basketbolistam izdevās divas reizes izcīnīt Eirolīgas čempiontitulu (2003. un 2010. gadā). Sportists 2009. gadā tika atzīts par Eirolīgas sezonas vērtīgāko spēlētāju, kā arī 2010. gada "Final 4" turnīra vērtīgāko spēlētāju. Kopumā Navarro Eirolīgā aizvadīja 17 sezonas. 

2011. gadā spāņu leģenda kļuva par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju Eirolīgas vēsturē, kopumā karjeras laikā gūstot 4152 punktus šajā turnīrā. 

Navarro ir arī visu laiku labākais trīspunktu metējs Eirolīgas vēsturē, kopumā iemetot 623 trīspunktu metienus. 

Karjeras laikā basketbolists vēl paspēja izcīnīt astoņus Spānijas čempionāta titulus, kā arī septiņus Spānijas kausus un piecus Superkausus.  

Savu leģendas statusu basketbolists apliecināja arī Spānijas izlasē. Savu debiju pieaugušo izlasē Navarro piedzīvoja 2000. gadā, pārstāvot Spāniju Sidnejas Olimpiskajās spēlēs. Karjeras laikā basketbolists aizvadīja 253 spēles Spānijas nacionālajā izlasē, kas ir visu laiku rekords. 

Pateicoties Navarro, Spānijas izlase 2006. gadā izcīnīja Pasaules kausu, kā arī trīsreiz triumfēja Eiropas čempionātā (2009., 2011. un 2015. gadā). Basketbolista panākumos ietilpst arī Olimpisko spēļu medaļas - sudrabs (2008. un 2012. gadā) un bronza (2016. gadā). 

Jāpiemin, ka Barselonas komandu šosezon pārstāvēs arī Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits, kurš pērn parakstīja piecu gadu līgumu ar komandu. 

No 2015. gada līdz pat šai vasarai Barselonas kluba sistēmā atradās arī cits mūsu basketbolists Rodions Kurucs, kuru šovasar NBA draftā ar kopējo 40. numuru izvēlējās Bruklinas "Nets" komanda. 

Barselonas basketbola klubs 18 reizes kļuvis par Spānijas čempionu, kā arī divreiz uzvarējis Eirolīgā un vairākkārt citos turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu