Nesenā Instagram uzlaušanas vilnī simtiem lietotāju zaudējuši piekļuvi savam kontam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Daudzi Instagram lietotāji ir izolēti no saviem kontiem un apgalvo, ka nespēj atjaunot piekļuvi. Cietušie informē, ka, tiklīdz noziedznieki ir nolaupījuši kontu, tie maina konta segvārdu, profila attēlu, e-pasta adresi un tālruņa numuru, tādējādi padarot piekļuves atjaunošanu gandrīz neiespējamu.

"Līdz šim nav pamatotas informācijas, kā tieši noziedznieki iegūst piekļuvi ļaužu Instagram profiliem, taču visizplatītākā šāda veida uzbrukumu metode ir pikšķerēšana. Šogad vien Kaspersky Lab izstrādājumi ir novērsuši aptuveni 68 tūkstošus mēģinājumu apmeklēt pikšķerēšanas lapas, kas izmanto zīmolu Instagram. Interesanti, ka jūlija beigās pāris nedēļu pirms uzlaušanu viļņa mēs pieredzējām šā veida uzbrukumu pieaugumu: 31. jūlijā pikšķerēšanas uzbrukumu skaits strauji palielinājās no aptuveni 150 dienā līdz gandrīz 600," sacīja Kaspersky Lab drošības pētniece Nadežda Demidova.

"Bieži vien paši Instagram lietotāji ir tā ievainojamība, ko meklē hakeri: viņi izpauž pierakstīšanās informāciju, ievadot to pikšķerēšanas vietnēs, nesertificētās lietotnēs un īstu lapu kopijās."

"Instagram vienmēr ir piesaistījis daudz krāpšanas, jo ir populārs - pašlaik šīs platformas lietotāju skaits pārsniedz miljardu. Kad noziedznieks ir uzlauzis lietotāja kontu, viņš var piekļūt lietotāja personas datiem un sarakstei. Un var pārvērst lietotāja profilu par ļaunprātīga satura, pikšķerēšanas un surogātpasta avotu." 

Lai paliktu drošībā, lietotājiem ir ieteicams veikt šīs darbības:

• neklikšķināt uz aizdomīgām saitēm;

• pārbaudīt tās lapas adresi, kur gatavojaties ievadīt personisko informāciju;

• izmantot tikai oficiālo sociālā tīkla lietotni, kas ir instalēta no uzticama avota;

• neizpaust konta pieteikšanās informāciju trešu pušu lietotnēs.

Instagram paziņojums

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu