Pininfarina gatavo elektroauto, kas līdz 100 km/h paātrināsies mazāk nekā 2 sekundēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pininfarina

2019.gada pavasarī Ženēvas automobiļu izstādē Automobili Pininfarina prezentēs konceptuālās hipermašīnas PF0 sērijveida versiju. Taču jau ekskluzīvo auto saietā Peblbīčā, Kalifornijas štatā (22.- 26.augusts) itāļu kompānija grasās izstādīt elektriskā luksusa hiperauto pilna izmēra maketu.

Lai gan Pininfarina pagaidām ir visnotaļ noslēpumaini un topošo elektroauto atklāj tikai kā atsevišķu elementu dizaina skices, uzņēmuma dizaina direktors Luka Borgonjo ir devis padotajiem uzdevumu radīt pasaulē skaistāko elektrisko hiperauto. 

Automobiļa dizains tiek izstrādāts Pininfarina SpA Design Studio, bet ražošana tiks uzticēta Pininfarina SpA meistariem darbnīcās Kambiano, Itālijā. Process sāksies 2020.gadā un kopumā ar rokām tiks uzbūvēti ne vairāk kā 150 modeļa PF0 eksemplāri.

Par automobiļa tehniku pagaidām nekas nav zināms. Pininfarina atklāj vienīgi to, ka mašīnai būs oglekļa šķiedras virsbūve, auto tiks apgādāts ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem un izcelsies ar ielas auto neraksturīgiem veiktspējas un dinamikas rādītājiem. Proti, gaidāms, ka PF0 spēs līdz 100 kilometriem stundā paātrināties mazāk nekā 2 sekundēs un maksimāli traukties ar vairāk nekā 400 km/h.

Provizoriskā automobiļa autonomija pēc bateriju pilnas uzlādes ir 480 kilometri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu