Latvijas U-16 basketbola izlase zaudē Grieķijai un cīnīsies par septīto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-16 izlases basketbolisti piektdien Serbijas pilsētā Novisadā cieta neveiksmi pret Grieķiju Eiropas čempionāta (EČ) spēlē par 5.-8.vietu, turnīru sestdien noslēdzot, cīnoties par septīto pozīciju.

Latvijas basketbolisti cieta neveiksmi ar rezultātu 64:73 (18:16, 21:20, 11:18, 14:19), aizvadot neveiksmīgu spēles otro daļu.

Zaudētājiem Toms Liepiņš guva 14, bet Kristians Šulcs 13 punktus, kamēr Toms Skuja izcēlās ar 12, Krišs Helmanis desmit punktiem, bet Rodijs Mačoha sameta sešus punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

Savukārt Grieķijas izlasē Aleksandrs Nikolaidis iemeta 16 punktus.

Latvijas basketbolisti pēc pirmā puslaika bija vadībā ar 39:36, un arī trešās ceturtdaļas vidū vēl saglabāja minimālu pārsvaru 50:49. Tomēr pēc tam labāki bija grieķi, kuri līdz ar to turnīra noslēgumā cīnīsies par piekto vietu, kamēr latvieši spēlēs par septīto pozīciju.

Jau ziņots, ka šī turnīra pirmajā mačā Latvija ar 77:69 pieveica Nīderlandi, tad ar 60:85 piekāpās serbiem, bet pēdējā grupu turnīra duelī sekoja neveiksme ar 71:87 Spānijai. Līdz ar to Latvija B grupā finišēja trešajā vietā.

Pirmajā izslēgšanas duelī Latvijas valstsvienība otrdien tikās ar Izraēlu, ko spraigā cīņā pārspēja ar rezultātu 85:81, bet ceturtdaļfinālā ar 63:92 pārliecinoši zaudēja Turcijai.

Tikmēr Grieķija sacensības sāka ar 69:68 uzvaru pret Vāciju, kam sekoja neveiksme ar 74:79 pret Turciju bet noslēdzošajā apakšgrupu spēlē tika piedzīvots vēl viens zaudējums pret Horvātiju ar 71:83. Grieķija A grupā bija trešā.

Savukārt astotdaļfinālā grieķi ar 83:66 pārspēja Igauniju, kas ļāva kvalificēties ceturtdaļfinālam, kurā gan tika piedzīvota neveiksme pret Spāniju ar 41:61.

Latvijas izlase mačā par septīto vietu sestdien tiksies ar Lietuvas un Serbijas komandu zaudētāju.

B grupas komandas astotdaļfinālā tikās ar A apakšgrupas vienībām, bet astotdaļfinālu uzvarētāji aizvadīja cīņas par 1.-8., kamēr zaudētāji par 9.-16.vietu.

Latvijas izlasē iekļauti Gulbenes, Liepājas, kā arī astoņu Rīgas sporta skolu sagatavotie spēlētāji. Komandas potenciālie līderi ir ārējās līnijas spēlētāji Toms Skuja, Toms Liepiņš, Kārlis Daga-Krūmiņš un Ričards Daniels Vanags, kā arī spēka uzbrucēji Rodijs Mačoha un Krišs Helmanis, kuri rādīja stabilāko sniegumu pārbaudes spēlēs

No šī sastāva pērn Eiropas U-16 čempionātā spēlēja tikai Mačoha, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Spānijas kluba Fuenlavradas "Montakit" sistēmā.

Komandas galvenajam trenerim Mārtiņam Gulbim darbā palīdz Dāvis Čoders un Kristaps Zeids. Gulbim šis ir otrais Eiropas U-16 čempionāts galvenā trenera statusā, pērn kadetiem šajā turnīrā izcīnot astoto vietu. Vēl trīs vasaras viņš darbojies kā galvenā trenera asistents.

Gatavojoties šim turnīram, Latvijas kadeti ziemā izcīnīja uzvaru Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā. Savukārt jūlijā pa divām reizēm tika uzvarētas Izraēlas (86:72 un 89:87) un Ukrainas (107:63 un 91:51) kadetu izlases, bet Baltijas kausa izcīņā uzvarēta Zviedrija (89:47), taču zaudēts Lietuvai (71:83) un Igaunijai (78:82).

Latvijas kadetu labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir 2014.gadā izcīnītās sudraba medaļas, bet Turcijas augstākais rādītājs ir divas zelta godalgas 2005.un 2012.gadā. Pirms gada šajā turnīrā turku kadeti sacensības noslēdza piektajā vietā

Eiropas čempionāta trīs vājākās komandas zaudēs vietu A divīzijā.

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Toms Skuja ("Rīga"/"Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars"/"VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš ("VEF skola"), Noa Viljamsons, Ričards Daniels Vanags (abi - "Rīga"/A.Kraukļa BS), Raimonds Čudars ("Rīga"/"Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga"/DSN), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu