Sevastova sasniedz prestižā Sinsinati turnīra dubultspēļu pusfinālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: USA Today Sports/Sipa/Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Anastasija Sevastova piektdien sasniedza prestižā Sinsinati WTA "Premier" sērijas turnīra dubultspēļu sacensību pusfinālu, kamēr Aļona Ostapenko iepriekš piektdien apstājās šo sacensību otrajā kārtā.

Ceturtdaļfināla cīņā Sevastova kopā ar Anastasiju Pavļučenkovu no Krievijas ar 7-6 (7:1), 6-4 uzveica čehietes Andreu Hlavāčkovu un Barboru Strīcovu, kuras turnīrā bija izliktas ar trešo numuru.

Pirmajā setā Sevastova un Pavļučenkova jau ievada geimā zaudēja savu servi, pēc tam nonākot iedzinējos ar 0-2, tomēr astotajā geimā breiku atspēlēja, pēc tam 12.geimā izglābjot arī setbumbu. Taibreikā Latvijas un Krievijas duets jau bija krietni pārāks pār čehietēm.

Savukārt otrajā setā abi dueti jau sākumā apmainījās ar izmantotām breikbumbām, bet izšķirošais bija devītais geims, kurā Sevastova ar pārinieci vēlreiz panāca breika pārsvaru, pēc tam gūstot arī uzvaru visā mačā.

Par pusfināla sasniegšanu Latvijas tenisiste ir nopelnījusi 350 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pirmajā kārtā Sevastova un Pavļučenkova ar 2-6, 6-3, 13:11 uzvarēja taivānieti Suveju Sje un Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas, bet otrajā kārtā viņas trešdien ar 6-2, 5-2 atradās vadībā pret sacensību piekto numuru, ASV pārstāvi Nikoli Meliharu un 43 gadus veco čehieti Kvetu Peshki, kad cīņa lietus dēļ tika pārtraukta. Lai arī cīņa tika pārcelta uz ceturtdienu, pretinieces no dueļa turpināšanas Peshkes traumas dēļ atteicās.

Latvijas vadošā tenisiste Aļona Ostapenko piektdien šī turnīra dubultspēlēs aizraujošā mačā cieta zaudējumu otrās kārtas cīņā.

Ostapenko duetā ar labāko Lielbritānijas tenisisti Johannu Kontu otrās kārtas cīņā ar 6-1, 6-7 (4:7), 5:10 zaudēja čehietei Lucijai Hradeckai un Krievijas tenisistei Jekaterinai Makarovai, kuras turnīrā saņēmušas septīto numuru.

Spēle bija ļoti interesanta, jo pirmajā setā Ostapenko un Konta panāca 5-0 savā labā, lai gan pretiniecēm bija sešas breika iespējas, pēc tam arī panākot vadību mačā.

Tikmēr otrajā setā jau Hradecka un Makarova izvirzījās vadībā ar 5-0, taču Latvijas un Lielbritānijas spēlētājas prata atspēlēt tik lielu deficītu, tiekot galā arī ar divām setbumbām. Seta uzvarētājas noskaidrojās taibreikā, kur labākas bija Hradecka un Makarova. Viņām labāk veicās arī supertaibreikā, no 4:4 panākot 10:5 savā labā.

Zīmīgi, ka šim duelim bija jānotiek jau trešdien, bet lietus dēļ tas tika pārcelts un tika aizvadīts vien piektdien.

Ostapenko par dalību turnīrā nopelnīja 105 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Pirmajā kārtā Ostapenko un Konta ar 6-1, 6-0 sagrāva Rakelu Atavo no ASV un vācieti Annu Lēnu Grēnefeldi.

Abas Latvijas tenisistes jau nedēļas sākumā noslēdza dalību šī paša turnīra ietvaros notiekošajās vienspēļu sacensības.

Pirmdien pasaules rangā 11.vietā esošā Ostapenko ar 6-1, 5-7, 0-6 piekāpās Francijas tenisistei Alizē Kornē (WTA 33.), kura pirms tam bija pārvarējusi šī turnīra kvalifikāciju, bet WTA ranga 18.vietas īpašniece Sevastova ar 2-6, 3-6 piedzīvoja neveiksmi pret itālieti Kamilu Džordži (WTA 40.), kura nepārvarēja kvalifikāciju, bet pamatsacensībās tika kā laimīgā zaudētāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu