Sestdiena būs saulaina, bet vietām ar pērkona negaisu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Cilvēki pastaigājas Daugavas promenādē
Cilvēki pastaigājas Daugavas promenādē Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien Latvijā mākoņi daļēji klās debesis, vietām īslaicīgi līs, pēcpusdienā un vakarā iespējams arī pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi. Maksimālā gaisa temperatūra +23..+27 grādi, valsts centrālajā daļā līdz +29 grādiem.

Sestdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir neliels mākoņu daudzums, mākoņainākas debesis vietām Austrumlatvijā un Kurzemē. Atsevišķās vietās - pārsvarā valsts austrumos - nedaudz īslaicīgi līst.

Dienas gaitā pūtīs lēns līdz mērens dienvidu vējš, Kurzemē iegriezīsies rietumu vējš. Lietusgāzes dažviet radīs lielas vēja brāzmas.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +28 grādiem, vakarpusē pieaugs īslaicīga lietus un pērkona negaisa iespējamība. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no dienvidiem.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals un neliela atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 762-764 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka sestdien un svētdien vietām valstī - pārsvarā centrālajā daļā, arī Rīgā, - saglabāsies augsta ugunsbīstamība mežos. Spēkā arī brīdinājums par gaisa temperatūras paaugstināšanos sestdien līdz +27..+29 grādiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu