Dženovas katastrofas upuru skaits pieaudzis līdz 42

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dženovas katastrofas upuru bēres
Dženovas katastrofas upuru bēres Foto: AP/Scanpix

Itālijas mediji sestdien ziņo, ka zem Dženovas sagruvušā autostrādes tilta gruvešiem atrastas vēl četru bojāgājušo mirstīgās atliekas, kopējam mirušo skaitam sasniedzot 42.

Aģentūra ANSA vēsta, ka zem milzīga betona bloka, kas nogāzies no otrdien sagruvušā tilta, uzieta saspiesta vieglā automašīna, kurā atrasti trīs vienas ģimenes locekļi, tostarp deviņus gadus veca meitenīte.

Savukārt sabiedriskā raidorganizācija RAI ziņo, ka vēlāk atrastas arī kāda 30 gadus veca vīrieša līķis.

Kā vēsta RAI, tagad varasiestādes uzskata, ka vairs nav pamata uzskatīt par bezvēsts pazudušu vēl kādu personu, jo vācu pensionārs, kas iepriekš arī tika uzskatīts par katastrofas iespējamo upuri, ir sazinājies ar amatpersonām.

Dženovas prefekta birojs pagaidām gan nav oficiāli apstiprinājis mediju izplatītās ziņas, par pēdējo upuru atrašanu.

Kā ziņots, otrdien ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā Dženovā iegruva aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

30 līdz 35 vieglās automašīnas un trīs kravas auto nogāzās no 45 metru augstuma uz apakšā esošajām dzelzceļa sliedēm un divām noliktavām.

Līdz šim oficiāli apstiprinātais katastrofu upuru skaits bija 38.

Tikmēr sestdien Dženovā notiek katastrofas upuru oficiālās bēres, kurās piekrituši piedalīties 18 bojāgājušo piederīgie.

Pārējie rīko privātas bēres, kas dažos gadījumos notikušas jau dienu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu