Latvijas kadetu izlase piekāpjas Lietuvas vienaudžiem un EČ noslēdz 8. vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA.com

Latvijas U-16 izlases basketbolisti sestdien Serbijas pilsētā Novisadā Eiropas čempionāta (EČ) spēlē par septīto vietu ar rezultātu 61:82 (16:22, 14:12, 13:21, 18:27) kapitulēja Lietuvas vienaudžiem, turnīru noslēdzot astotajā pozīcijā.

Zaudētājiem Rodijs Mačoha guva 13 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, kamēr Toms Skuja un Kārlis Daga-Krūmiņš sameta pa 11 punktiem katrs.

Tikmēr Lietuvas kadetiem ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām zem groziem izcēlās Edgars Preibis.

Spēles pirmais puslaiks bija līdzīgs, lai gan Latvijas kadeti lielāko daļu bija iedzinējos, pēc 20 minūtēm zaudējot ar 30:34. Savukārt cīņas otrajā daļā Lietuva spēja atrauties, beigās svinot drošu uzvaru.

Latvijas komanda šajā turnīrā cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas kadeti šī turnīra pirmajā mačā ar 77:69 pieveica Nīderlandi, tad ar 60:85 piekāpās serbiem, bet pēdējā grupu turnīra duelī sekoja neveiksme ar 71:87 Spānijai. Līdz ar to Latvija B grupā finišēja trešajā vietā.

Astotdaļfinālā Latvijas valstsvienība otrdien tikās ar Izraēlu, ko spraigā cīņā pārspēja ar rezultātu 85:81, bet ceturtdaļfinālā ar 63:92 pārliecinoši zaudēja Turcijai. Savukārt pusfinālā par 5.-8.vietu piektdien ar 64:73 tika atzīts Grieķijas pārākums.

Tikmēr Lietuvas U-16 izlase apakšgrupas turnīrā izcīnīja trīs ļoti pārliecinošas uzvaras. Vispirms ar 84:50 tika pārspēta Melnkalne, tad ar 105:55 sagrauta Slovēnija, bet noslēdzošajā grupas mačā ar 92:46 uzveikta Izraēla.

Astotdaļfinālā lietuvieši ar 84:53 uzvarēja Nīderlandi, bet ceturtdaļfinālā ar 78:80 zaudēja Horvātijai. Savukārt pusfinālā par 5.-8.vietu, dienvidu kaimiņi ar 66:73 atzina Serbijas pārākumu.

Latvijas kadetu labākais sasniegums šajā vecuma grupā ir 2014.gadā izcīnītās sudraba medaļas, bet Lietuvas U-16 izlases basketbolisti 2008.gadā kļuva par šīs vecuma grupas Eiropas čempioniem. Tāpat Lietuvas kadeti četras reizes bijuši otrie, tostarp 2015. un 2016.gadā, kā arī reizi ieņemta trešā vieta.

Vēl sestdien finālā plkst.21.30 tiksies Spānija un Horvātija, bet pirms tam par bronzas medaļām cīnīsies Francija ar Turciju.

Savukārt par turnīra trim vājākajām komandām kļuva melnkalne, Nīderlande un Gruzija, kuras izkrita uz zemāku divīziju.

Latvijas izlasē iekļauti Gulbenes, Liepājas, kā arī astoņu Rīgas sporta skolu sagatavotie spēlētāji. Komandas potenciālie līderi ir ārējās līnijas spēlētāji Toms Skuja, Toms Liepiņš, Kārlis Daga-Krūmiņš un Ričards Daniels Vanags, kā arī spēka uzbrucēji Rodijs Mačoha un Krišs Helmanis, kuri rādīja stabilāko sniegumu pārbaudes spēlēs

No šī sastāva pērn Eiropas U-16 čempionātā spēlēja tikai Mačoha, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Spānijas kluba Fuenlavradas "Montakit" sistēmā.

Komandas galvenajam trenerim Mārtiņam Gulbim darbā palīdz Dāvis Čoders un Kristaps Zeids. Gulbim šis ir otrais Eiropas U-16 čempionāts galvenā trenera statusā, pērn kadetiem šajā turnīrā izcīnot astoto vietu. Vēl trīs vasaras viņš darbojies kā galvenā trenera asistents.

Gatavojoties šim turnīram Latvijas kadeti ziemā izcīnīja uzvaru Baltijas jūras kausa izcīņā Tallinā. Savukārt jūlijā pa divām reizēm tika uzvarētas Izraēlas (86:72 un 89:87) un Ukrainas (107:63 un 91:51) kadetu izlases, bet Baltijas kausa izcīņā uzvarēta Zviedrija (89:47), taču zaudēts Lietuvai (71:83) un Igaunijai (78:82).

Latvijas U-16 puišu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā: Toms Skuja ("Rīga"/"Rīdzene"), Kārlis Daga-Krūmiņš ("Ķeizars"/"VEF Rīga"), Kārlis Kaugars (BJBS "Rīga"), Toms Liepiņš ("VEF skola"), Noa Viljamsons, Ričards Daniels Vanags (abi - "Rīga"/A.Kraukļa BS), Raimonds Čudars ("Rīga"/"Jugla"), Kristofers Vasiļevskis, Kristians Feierbergs, Krišs Helmanis (visi - "Rīga"/DSN), Kristians Šulcs ("Gulbene"), Rodijs Mačoha ("Liepāja", Fuenlavradas "Montakit" (Spānija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu